New York'taki Cinsiyet Eşitliği Toplantıları Da Kovid-19'Dan Etkilendi

Birleşmiş Milletler Genel Merkezi'nde, 920 Mart'ta düzenlenmesi planlanan 'Kadının Statüsü Komisyonu' toplantıları, salgın nedeniyle bir güne indirildi Organizasyon için için her yıl farklı ülkelerden gelen 5 binden fazla kadın, bu yıl toplantılara katılamayacak.

ABD'nin New York kentindeki Birleşmiş Milletler (BM) Genel Merkezi'nde, cinsiyet eşitliğinin sağlanması amacıyla her yıl düzenlenen "Kadının Statüsü Komisyonu" toplantıları, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı bu yıl, 2 hafta yerine sadece 1 gün sürecek.

Kentte bu yıl 64'üncüsü düzenlenecek ve 9-20 Mart tarihlerinde yapılması planlanan toplantılar, Kovid-19 salgını nedeniyle bir güne indirildi.

BM Kadının Statüsü Komisyonu, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in tavsiyesi üzerine, 9 Mart'ta bir gün sürecek bir toplantı yapılması kararı aldı. Cinsiyet eşitliği toplantıları kapsamında yapılması planlanan bütün yan etkinlikler de iptal edildi.

Dünyanın her yerinden bu toplantılara katılmak New York'a gelen 5 binden fazla kadın ise bu yıl BM'deki cinsiyet eşitliği toplantılarına katılamayacak.
Kaynak: AA