Geminin Alabora Olması Sonucu Yaşamını Yitiren Kaptan Adnan Erzin'in Cenazesi, Adana'da Toprağa Verildi

Yunanistan'ın batı kıyılarındaki Zakintos Adası açıklarında batan Türk gemisinde hayatını kaybeden kaptan Adnan Erzin'in cenazesi memleketi Adana'da toprağa verildi.

Havayoluyla kente getirilen Adnan Erzin'in cenazesi, Adana Adli Tıp Kurumu Morgu'ndaki otopsinin ardından Yurt Mahallesi'ndeki evine götürüldü. Burada Erzin'in eşi Behiye, çocukları Furkan , Berke ve yakınlarının gözyaşlarını tutamadıkları gözlendi.

Daha sonra Kabasakal Mezarlığı'na götürülen Erzin'in cenazesi, burada kılınan namazın ardından toprağa verildi.

Kuzeni Mehmet Erzin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Adnan Erzin'in en son olayın olduğu 19 Mayıs'ta eşiyle görüştüğünü belirterek, şunları anlattı:

''Adnan, eşini aradığında 'gemide bir şeyler var acilen telefonu kapatmak zorundayım' diyerek telefonu kapatmış. Bir daha da haber alınamamış. Bir gün sonra sabah eşi firmayı arıyor, firma da geminin battığını, kendilerine haber verileceğini söylemiş. Ama hiçbir şekilde kimse bize haber vermedi. Biz ailesi, akrabaları olarak öldüğünü öğrendik. Bizim bildiğimiz bunlar. Gemiden kurtulanlarla görüştük. Yunanistan'da 4 gün özel bir gün varmış. Geminin sahibi 'orada boşuna liman parası vermeyin yükü alabildiğiniz kadar alın, beklemeyin, yola çıkın gelin' demiş. Saat 8-8.30 gibi yola çıkmışlar, limandan ayrılışından 10 mil sonra gemi batmış.''

Yunanistan'ın batı kıyılarında bulunan Zakintos Adası açıklarında 2 bin 200 ton dökme zeytin küspesi yükle, 19 Mayıs'ta Dikili Limanı'na doğru yola çıkan Türk personelli ve Türk bayraklı, ''Erol Senkaya'' adlı gemi alabora olmuş, olayda geminin kaptanı Adnan Erzin hayatını kaybetmişti .
Kaynak: AA