ChatGPT'ye yeni seçenek geliyor! İnsan sesinden sıkılanlar...

ChatGPT'nin sesli konuşma özelliği için 8 yeni ve doğal sesin yakında ekleneceği, tersine mühendislik raporları ile ortaya çıktı. İnsan seslerinden sıkılanlara köpek havlaması ve kuş cıvıltısı gibi farklı seslerle konuşma imkanı tanıyacak yeni özellik, çok yakında ChatGPT'ye eklenecek.

ChatGPT'ye yeni seçenek geliyor! İnsan sesinden sıkılanlar...
ABD'li yapay zeka şirketi OpenAI, sohbet botu ChatGPT sesli konuşma özelliği için heyecan verici yenilikler üzerinde çalışıyor. Bir sosyal medya kullanıcısı tarafından fark edilen yeni özelliğe göre, ChatGPT sesli mod kapsamında 8 yeni ses seçeneği sunmaya hazırlanıyor. Üstelik bu sefer insan sesleri ile sınırlı olmayacak.

CHATGPT, SESLİ MOD ÖZELLİĞİNE HAYVAN SESLERİ EKLİYOR
Testingcatalog.com'un haberine göre ChatGPT'ye eklenecek yeni özellik, kullanıcılara köpek havlaması, kuş cıvıltısı gibi farklı hayvan seslerini duyabilecekleri 8 yeni ses seçeneği sunacak. Bu seslerin her biri benzersiz bir kod adına sahip olacak, bu sayede kolayca ayırt edilebilecek.

ChatGPT'ye yeni seçenek geliyor! İnsan sesinden sıkılanlar...

Ayrıca, kalın veya italik yazılmış metinleri okurken belirli duyguları vurgulama yeteneği de mevcut. Ancak bu seslerin hâlâ metin okuma (TTS) teknolojisiyle çalıştığını ve henüz geliştirilen gelişmiş ses moduyla doğrudan bir ilgisi olmadığını unutmamak gerekiyor.

ChatGPT, sesli mod özelliğini uzun süredir sunsa da sadece insan sesleri kullanılabiliyordu. Hayvan seslerinin eklenmesi, OpenAI kullanıcıları için ChatGPT sesli konuşma deneyimini bir üst seviyeye taşıyacak. Fakat bu yeniliklerin ne zaman erişilebilir olacağı ise henüz bilinmiyor.