Meteoroloji vatandaşları uyardı: İstanbul, İzmir ve 5 il için sağanak alarmı

Meteoroloji, başta İstanbul olmak üzere İzmir, Manisa, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Zonguldak ve Bartın için kuvvetli sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Vatandaşlar olumsuzluklara karşı uyarıldı.

Meteoroloji vatandaşları uyardı: İstanbul, İzmir ve 5 il için sağanak alarmı
Kavurucu sıcaklıkların etkisi yavaş yavaş azalırken, ülkenin birçok bölgesinde yağışlar kendini göstermeye başlıyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yayınladığı son verilere göre, birçok şehirde gök gürültülü sağanak yağışlar için uyarılar yapıldı.

METEOROLOJİ UYARDI: İSTANBUL'DA KUVVETLİ SAĞANAK YAĞIŞ BEKLENİYOR


Özellikle İstanbul için kritik bir hava durumu tahmini verildi. Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü'nün İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nden yapılan açıklamada, bugün sabah saatlerinde Boğaz çevresi ve kuzey ilçeleri başta olmak üzere İstanbul genelinde kuvvetli sağanak yağışların etkili olmasının beklendiği ifade edildi.
Ayrıca, İç Ege'de devam eden gök gürültülü sağanakların, önümüzdeki iki saat içinde Manisa ve İzmir'in iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli hale geleceği öngörülüyor.

Meteoroloji vatandaşları uyardı: İstanbul, İzmir ve 5 il için sağanak alarmı


6 İLE SARI KOD VERİLDİ
Meteoroloji yetkilileri, bu bölgedeki vatandaşları olası olumsuzluklara karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.
Bugün sabah saatlerinde ise Kocaeli, Sakarya, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevrelerinde yine kuvvetli sağanak ve gök gürültülü yağışların görüleceği belirtildi. Ani sel, su baskınları, yıldırım, dolu yağışı ve yağış sırasında kuvvetli rüzgar gibi risklere karşı vatandaşların tedbirli olması gerektiği vurgulandı.
Meteoroloji tarafından; İstanbul, Sakarya, Bartın, Kocaeli, Zonguldak ve Düzce için sarı uyarı verildi.