WhatsApp'ta bir ilk: Meta AI ile anında sesli sohbet özelliği yolda!

WhatsApp uygulamasındaki "Meta AI" yapay asistanı, kullanıcılara metin yazarak veya ses kaydı göndererek sorular sorma, danışma ve hatta fotoğraf üretme imkanı sunuyor. WhatsApp, Meta AI ile gerçek zamanlı sesli sohbet yapma özelliği üzerinde çalışıyor.

WhatsApp'ta bir ilk: Meta AI ile anında sesli sohbet özelliği yolda!
Global mesajlaşma platformu WhatsApp, kullanıcı deneyimini geliştirmek amacıyla zaman zaman yeni özellikler üzerinde çalışmaya devam ediyor. Meta'ya ait şirket, bu kez yapay zeka asistanı 'Meta AI' ile etkileşim kurmak için bir sesli sohbet modu özelliği üzerinde çalışıyor.

WABetaInfo tarafından bildirildiği üzere, bu seçenek kullanıcıların Meta AI ile gerçek zamanlı konuşmalar yaparak doğal bir dille iletişim kurmalarını sağlayacak. Bu sayede yapay zeka asistanıyla konuşmak için yalnızca mesaj yazmaya veya ses göndermeye gerek kalmayacak.

WHATSAPP KULLANICILARI, META AI İLE KONUŞABİLECEK
WhatsApp, Meta AI platformunu uzun bir süre önce uygulamaya entegre ederek kullanıcılarına sunmuştu. Kullanıcılar, Meta AI'a soru sorabiliyor, bir konu hakkında danışabiliyor veya fotoğraf üretmesini isteyebiliyor. Yapay zeka özellikleri henüz Türkiye'de kullanılamıyor.

WhatsApp'ta bir ilk: Meta AI ile anında sesli sohbet özelliği yolda!

Geçtiğimiz günlerde WhatsApp, Android beta sürümünde Meta AI'a ses kaydı gönderme özelliği eklemişti. Sohbet botuyla konuşurken sürekli yazı yazmaya üşenenler için bu özellik, sohbet ekranındaki sağ altta bulunan ses kaydı tuşuna basarak aktifleştirilebiliyordu.

Bu deneyimi bir adım öteye taşıyan WhatsApp, artık kullanıcıların doğrudan Meta AI ile gerçek zamanlı olarak iletişim kurabileceği bir özellik geliştirdi. Yani tıpkı Siri veya Google Asistan'la konuşur gibi Meta AI ile konuşmak ve sohbet etmek mümkün oldu.

WABetaInfo'ya göre yeni özellik henüz geliştirme aşamasında ve kullanıma sunulmadı.