Resmi Gazete'de Yayimlandi Açiklamasi Samsun'un Yeni Tramvay Hattini Bakanlik Yapacak

SAMSUN – Samsun Büyüksehir Belediye Baskani Halit Dogan, Sehir Hastanesi ile Egitim ve Arastirma Hastanesine tramvay hatti yapiminin Ulastirma ve Altyapi Bakanligi tarafindan üstlenilmesine dair kararin Resmi Gazete’de yayimlandigini açikladi.

Resmi Gazete'de Yayimlandi Açiklamasi Samsun'un Yeni Tramvay Hattini Bakanlik Yapacak
Samsun Sehir Hastanesi ile Egitim ve Arastirma Hastanesi Tramvay Hatti’nin yapiminin Ulastirma ve Altyapi Bakanligi tarafindan üstlenilmesine dair karar Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in imzasiyla 31 Agustos tarihli Resmi Gazete’de yayimlandi. Hattin 2025 yili Cumhurbaskanligi yatirim programinda yer almasi ve bu 5 yillik dönem içerisinde yapim çalismalarini tamamlayarak hizmete alinmasi hedefleniyor.

“Kuzey-güney ekseninde bir ulasim hattina kavusmus olacagiz”

Karar hakkinda açiklamalarda bulunan Baskan Halit Dogan, “Samsun Sehir Hastanesi’ne erisimi saglamanin yani sira Ilkadim ilçemizden de kuzey-güney ekseninde bir ulasim hattina kavusmus olacagiz. Bu sekilde Canik ve Ilkadim ilçelerimizde alternatif ulasim hatlarini hayata geçirmeyi ve hemsehrilerimizin konforlarini arttirmayi hedefliyoruz. Kamu Kampüsü alanina da tramvay baglantisi saglayacak projemizle, sehrimizin Ilkadim ilçesindeki 33 km’lik alani da tramvay hattina baglamis olacagiz. Samsun’umuzun ulasim agini, hizini ve hemsehrilerimizin konforunu daha ileri tasiyacak proje; Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in Samsun’a verdigi önemin ve merkezi hükümetle yerel yönetimlerin uyumlu çalismalarinin önemli bir örnegidir. Cumhurbaskanimiz Erdogan’a, Ulastirma ve Altyapi Bakanimiz Abdulkadir Uraloglu’na, TBMM Plan Bütçe Komisyonu Baskani AK Parti Samsun Milletvekili Mehmet Mus’a genel baskan yardimcilarimiza, milletvekillerimize ve çalisma arkadaslarimiza sükranlarimi arz ediyorum. Sehrimize ve hemsehrilerimize hayirli olsun” dedi.

Yeni hafif rayli sistem hattinin devreye girmesi ile dogu-bati ekseninde tramvay hattina sahip olan Samsun’a kuzey-güney tramvay hatti da eklenmis olacak. 11 istasyonlu hattin uzunlugu ise 10,2 kilometre olacak.
Kaynak: İHA