Kan Bagisi Projesi Kayseri'de Basladi

Kayserili hayirsever Necati Uçar’in 15 farkli ilde düzenledigi kan bagisi projesi, Melikgazi Belediyesi ve Türk Kizilay öncülügünde Kayseri’de gerçeklesti.

Kan Bagisi Projesi Kayseri'de Basladi
Cumhuriyet Meydani’nda kurulan kan bagisi çadirlarini ziyaret eden Melikgazi Belediye Baskani Doç. Dr. Mustafa Palancioglu, kan bagisi yapan vatandaslari ziyaret ederek hayati önem tasiyan projenin önemine degindi. Sosyal sorumluluk projelerine destek olmanin, kan bagisi ve kök hücre tedavisi için farkindalik olusturmanin öneminden bahseden Melikgazi Belediye Baskani Doç. Dr. Mustafa Palancioglu; "Cumhuriyet Meydani’nda, sehir merkezindeyiz. Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri devam edecek önemli bir etkinlik bulunuyor. Sag olsun hayirseverimiz Necati Uçar’in destekleriyle Melikgazi Belediyemiz ve Türk Kizilay’imizin öncülügünde burada kan bagisi yapiliyor. Ayni zamanda kök hücre tedavisi için de birer tüp kan aliniyor. Kan bagisi ile birlikte kan ihtiyaci olan hastalara destek verilecek. Kök hücre tedavisi için alinan kan örnekleriyle de lösemi hastalarina destek verebilecek kisilerin teshisi yapilmis olacak. Oyuncak sektöründe faaliyet göstermekte olup Istanbul’da yasayan hemsehrimiz, hayirseverimiz Necati Uçar bu önemli kampanyaya destek oluyor. Burada kan veren vatandaslarimiza oyuncak hediye edip ayni zamanda yiyecek, içecek ve tatli ikram ediyor. Hayirseverimiz Necati Uçar’a, Yilmaz Bey’e ve ekibine tesekkür ediyoruz. Biz de Melikgazi Belediyesi olarak kampanyaya destek veriyoruz. Türk Kizilay’i burada kan alma islemini ve kök hücre tedavisi için örnek alma islemini gerçeklestiriyor. Türk Kizilay’ina da tesekkür ediyoruz. Cenab-i Allah kimseye saglik sorunu vermesin. Saglik sorunu olanlar, hastasi olanlar da bu sekilde el birligiyle tedavi edilecek insallah. Melikgazi Belediyesi olarak bu süreçte her türlü destegi veriyoruz. Herkese geçmis olsun diyorum. Projeye destek veren, kan veren ve kök hücre tedavisine destek olan herkese tesekkür ediyorum" dedi.

Melikgazi Belediyesi ile birlikte projeye destek veren Türk Kizilay Kayseri Il Baskani Cafer Beydilli, "Öncelikle Kayseri halkimiza tesekkür ediyorum. Her zaman Türk Kizilay’in yaninda yer aldilar. Türkiye’deki en büyük kan bagisini burada gerçeklestirecegiz insallah. Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri olmak üzere projemiz üç gün boyunca devam edecek. Bu projeye destek veren Vali Gökmen Çiçek’e, Büyüksehir Belediye Baskani Memduh Büyükkiliç’a ve Melikgazi bölgesine kurdugumuz kan bagisi çadirlarindaki desteklerinden dolayi Melikgazi Belediye Baskani Doç. Dr. Mustafa Palancioglu’na tesekkür ediyorum. Türk Kizilay Kan Merkezi olarak burada hem kan hem de kök hücre tedavisi için örnekleri alacak ve ihtiyaç sahiplerine ulastiracagiz. Kan vermek can vermektir. Kan veren vatandaslarimiz kendi kanini da yenilemis olup, kendi vücut sagliklarina da katki saglamis oluyor. Kampanyamiza destek veren hayirseverimiz Necati Uçar’a da ayrica tesekkür ediyorum. Insallah bu kampanyamiz dolu dolu geçecek. Katilan herkese ayri ayri tesekkür ediyorum" dedi.

Baskan Palancioglu, uygulamanin 3 gün boyunca sürecegini belirterek kan vermek isteyen vatandaslarin Pazar aksamina kadar bagis yapabileceklerini belirtti.

Kaynak: İHA