Siirt'te Saglikli Hayat Merkezinden Vatandaslara Ücretsiz Hizmet

Saglik Bakanligi tarafindan Siirt’te hayata geçirilen Saglikli Hayat Merkezi, binlerce vatandasa ücretsiz saglik hizmet imkani sagliyor. Il Saglik Müdürlügü bünyesinde açilan merkezde kanser taramalari, çocuk gelisimi, beslenme, sigara birakma gibi alanlarda hizmet veriliyor.

Siirt'te Saglikli Hayat Merkezinden Vatandaslara Ücretsiz Hizmet
Siirt Saglikli Hayat Merkezi Sorumlu Doktor Melike Yilmaz, vatandaslara ücretsiz saglik hizmetleri sunduklarini belirtti.

Merkezde birçok alanda vatandaslara yardimci olduklarini ifade eden Yilmaz, "Birimimiz hastaliga degil sagliga yatirim yapmak amaciyla kurulmustur. Birimimizde beslenme danismanligi, fiziksel aktivite danismanligi, çocuk gelisimi danismanligi, psikososyal destek danismanligi mevcuttur ve bunun disinda halk egitimleri vermekteyiz. Saglikli Hayat Merkezimizde tüm hizmetlerimiz ücretsiz olarak yapilmaktadir. Randevu almadan direkt olarak basvuru saglayabilirsiniz’’ dedi.

Saglikli Hayat Merkezinde tedavi olarak 20 yil sigara içen ve sigarayi birakan Gökhan Eren; "Daha önce sigarayi birakmak istedim, birakamadim. Sigara birakma dernegine basvurdum. Basvurdugumda gerçekten önemli ölçüde nefes tutulmalarim vardi ve artik yürüyemez hale geliyordum. Su anda sigarayi biraktigimdan dolayi kendimi iyi hissediyorum. Birimimiz bayagi faydalidir. Bütün sigara içen, bagimli olan arkadaslarimi beklerim. Gerçekten kullandigim ilaçlar bayagi yararli oldu. Herkese bütün çevreme tavsiye ediyorum. Yaklasik 20 yildir sigara içiyorum. 20 yildir ilk defa sanki böyle anadan dogma gibi tertemiz nefes alisverislerim oldu. Ben kendimi çok mutlu hissediyorum. Çevreme tavsiye ediyorum’’ ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA