Beta 3 sürümü yayınlandı! İki önemli özellik iPhone'lara geldi

Apple, iOS 18.1 ve iPadOS 18.1 ile macOS Sequoia 15.1 için Beta 3 sürümünü yayınlayarak bildirim özetleme özelliğini tüm uygulamalara genişletti ve Fotoğraflar uygulamasına arka plan nesnelerini kaldırma özelliğini ekledi. Ancak bu iki özelliği kullanmak için Apple'ın bir şartı var.

Beta 3 sürümü yayınlandı! İki önemli özellik iPhone'lara geldi
Apple, iOS 18.1 ve iPadOS 18.1 ile macOS Sequoia 15.1 için Beta 3 sürümünü yayınladı. Bu güncellemeler, önceki betalarda bulunmayan bazı önemli yeni Apple Intelligence özelliklerini içeriyor. Bunlardan biri, Apple Intelligence'ın belki de en önemli özelliği olan bildirim özetlerinin genişletilmesi.

IOS 18.1 BETA 3 YENİLİKLERİ: BİLDİRİMLER ÖZETLENEBİLECEK
Bildirim özetleri iOS 18.1'in önceki sürümlerinde yalnızca 'Mesajlar' ve 'Mail' için mevcuttu. 9to5Mac'in haberine göre, iOS 18.1 Beta 3 güncellemesi ile birlikte artık herhangi bir programda kullanılabilecek (Apple'ın kendi uygulamaları ve üçüncü parti uygulamalar dahil).

Beta 3 sürümü yayınlandı! İki önemli özellik iPhone'lara geldi

Özetler, belirli bir mesajın, e-postanın, haber başlığının veya benzerlerinin içeriğini 'akıllıca yakalamak' için yapay zekayı kullanıyor. Daha sonra bu özeti bir bildirim halinde sunuyor ve bu da kullanıcıların bildirimi açmadan içeriğinde ne olduğunu anlamasını sağlıyor.

iOS 18.1 Beta 3'ü yükleyenler, telefonda tüm uygulamaları için bildirim özetlerini etkinleştirmek isteyip istemediklerini soran bir kurulum ekranı ile karşılaşacak. Ayrıca Ayarlar > Bildirimler > Önizlemeleri Özetleme bölümünden de bu özellik açılıp kapatılabilecek.

UYGULAMA BAZINDA SEÇİM YAPMAK MÜMKÜN
Özetleri tercih ettiğiniz sadece belirli bildirimler varsa ve diğerleri için standart bildirim içeriğini istiyorsanız, uygulama bazında seçim yapabilirsiniz. Örneğin sadece WhatsApp bildirimlerini özetleyip, geriye kalan uygulamalarda bu özelliği kullanmamayı tercih edebilirsiniz.

BAZI BİLDİRİMLERİ YANLIŞ ÖZETLİYOR
Apple Intelligence henüz beta aşamasında olduğu için özetler her zaman tam olarak doğru olmayabiliyor. Örneğin bir kullanıcı, kardeşinin kendisine küçük oğluyla ilgili mesaj gönderdiğini ancak Apple'ın özetinin 'küçük kızından' bahsettiğini ifade etti.

FOTOĞRAFTAN NESNELERİ SİLMEK TEK TUŞLA MÜMKÜN
iOS 18.1 Beta 3, yalnızca bildirim özetleme işlevini iPhone'lara getirmekle kalmadı. Aynı zamanda Fotoğraflar uygulamasına 'Clean Up' aracını da kazandırdı. Bu özellik, herhangi bir resim arka planında bulunan dikkat dağıtıcı nesneleri kaldırıyor. Özelliği kullanmak için, fotoğrafı düzenleme ekranındaki 'silgi' simgesine basıp kaldırılacak nesneyi elle seçmek gerekiyor.

Beta 3 sürümü yayınlandı! İki önemli özellik iPhone'lara geldi

IOS 18.1 BETA NASIL YÜKLENİR?
Hem iOS 18.1 Beta hem de Apple Intelligence, şu anda yalnızca iPhone 15 Pro ve Pro Max'te mevcut. Bu iki modelden birini kullananlar, Ayarlar > Yazılım Güncelleme bölümü üzerinden son güncellemeyi indirip yükleyebiliyor.