Meteorolojiden turuncu kodlu alarm: İstanbul dahil birçok il için sağanak uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yayımladığı son hava durumu raporuna göre, bugün İstanbul başta olmak üzere birçok ilde sağanak yağış bekleniyor. İki il için ise sarı ve turuncu kodlu uyarı yapıldı.

Meteorolojiden turuncu kodlu alarm: İstanbul dahil birçok il için sağanak uyarısı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından son hava durumu raporu yayımlandı.

Son tahminlere göre, ülkenin kuzey, iç ve güney bölgelerinde parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava bekleniyor.

SİNOP'TAN RİZE'YE KADAR KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: MARMARA VE KUZEY EGE'DE SERT RÜZGARLAR BEKLENİYOR

İç Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzey ve doğu bölgeleri, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile İstanbul, Malatya ve Hakkari çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış öngörülüyor.

Diğer bölgelerde ise az bulutlu ve açık hava hakim olacak. Yağışların Sinop, Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Hatay kıyıları ve Osmaniye çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Rüzgarın ise Marmara'nın güneybatısı ve Kuzey Ege'de kuzey yönlerinden, Doğu Anadolu'nun doğusu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda ise kuvvetli şekilde (40-60 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

Meteorolojiden turuncu kodlu alarm: İstanbul dahil birçok il için sağanak uyarısı

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Sinop ve Osmaniye çevreleri ile Hatay kıyılarında yerel kuvvetli olacağı tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.


KUVVETLİ RÜZGÂR UYARISI

Rüzgârın, Marmara'nın güneyinde ve Kıyı Ege'de kuzeyli, doğu kesimlerde güneyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

SAMSUN VE ORDU'YA UYARI

Meteoroloji tarafından Samsun ve Ordu'ya hem sarı hem de turuncu kodlu uyarı verildi.