Istanbul'da Bulunan Nostalji Koleksiyonlari Müzesinde 15 Bin Farkli Ürün Sergileniyor

Türkiye’nin unutulmaz yillari 1980’ler ve 1990’larda kullanilan esyalar Beylikdüzü’nde Koleksiyoner Hakan Çelik tarafindan bir araya getirilip müzeye dönüstürüldü. Müzede birbirinden farkli 15 bin parça ürün sergileniyor.

Istanbul'da Bulunan Nostalji Koleksiyonlari Müzesinde 15 Bin Farkli Ürün Sergileniyor
Geçmise yolculuk etmek için bazen eski bir esyanin görüntüsü bile yetiyor. Çocuklugundan beri oyuncaklarini biriktirerek koleksiyonerligin ilk adimlarini atan Hakan Çelik, 1980’ler ve 1990’li yillarda kullanilan ev esyalari, okul esyalari, bakkal ve oyuncaklari yillar içerisinde topladi. 15 bin adet farkli ürünü bir araya getirip daha sonra müze olusturmayi düsündü. Topladigi ürünlerin hepsinin gramaji ve rengine kadar kayda aldi. Çelik, ziyarete gelen vatandaslarin geçmislerine ait ürünleri satin almak istediklerini ancak hiçbir ürünü satmadiklarini ifade ediyor. Müzeye gelen bir kisi ise ortalama 3-4 saat zaman geçirebiliyor. Unutulan, tarihe karisan markalarin dagittigi hediye ürünlerden, tüplü televizyonlara, eski beyaz esyalardan, Kemal Sunal’in filmlerde kullandigi sahte paralara kadar birçok farkli ürünlerin bulundugu müze, görenlerin büyük begenisini topluyor. Müzenin içerisinde eski ev hayatini, okul hayatini ve bakkal ortamini anlatan bir bölüm de bulunuyor. Ayrica Müzede yakin zamanda eski hastane ortamini anlatan bir bölüm açilmasi hedefleniyor.

“Koleksiyonumda yaklasik 15 bine yakin parçam var”

Koleksiyoner Hakan Çelik, çocukluk oyuncaklarini toplayarak ise basladigini belirterek, “Komsumuzun oyuncaklarini satin alirdim. Oyuncaklari biriktirme isi bakkal kutularina döndü, daha sonra eski siniflarda olan malzemeleri toplamaya basladim. Daha fazla koleksiyonum büyümeye basladi evi esimle beraber ne yapacagimizi düsündük ve müze açmayi düsündük. En azindan müze ile sakladigim objeler koruma altina alinmis olacaktir. Koleksiyonumda yaklasik 15 bine yakin parçam var buradaki objelerin neredeyse hepsi koruma altina alindi. Gramajlarina kadar hepsi belli buradaki objeleri satmamiz imkansiz. Bazen gelen misafirlerimiz ürünleri çok begenip satin almak istiyor. Maalesef ürünleri satisini yapamiyoruz. Buraya gelenler geçmisinde bir aniyi muhakkak yakalayacaktir. Gelen misafirlerimiz buradan 2-3 saatte çikamiyorlar. Buradaki ürünleri eskiden aldigim için çok uyguna aldim. Örnegin 15 liraya aldigim bir araba su anki degeri 2 bin 500 Euro. Türkiye’nin 50’den fazla ilini köy köy dolastim zaman benim için paradan daha önemli oluyor” diye konustu.

Kaynak: İHA