AESOB Baskani Dere Açiklamasi 'Kendi Çocuklarimiza Yedirmedigimiz Hiçbir Ürünü Ögrencilerimize Yedirmemeliyiz'

Antalya’da kantinciler, Il ve Ilçe Milli Egitim Müdürleri AESOB’da düzenlenen programda bir araya geldi. AESOB Baskani Adlihan Dere, “Kendi çocuklarimiza yedirmedigimiz hiçbir ürünü ögrencilerimize yedirmemeliyiz” ifadelerini kullanirken, Antalya Il Milli Egitim Müdürü Salih Kaygusuz, “Antalya genelinde toplam 598 kantin isletmemiz var. Bizler çocuklarimizi kantinlerde sizlere emanet ediyoruz” dedi.

AESOB Baskani Dere Açiklamasi 'Kendi Çocuklarimiza Yedirmedigimiz Hiçbir Ürünü Ögrencilerimize Yedirmemeliyiz'
Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odalari Birligi’nde, Antalya Gazete Bayii, Büfeciler, Kantinciler, Kuruyemis Imalati ve Ticareti Esnaf ve Sanatkarlar Odasi tarafindan, 2024 - 2025 egitim ögretim yili öncesinde Il ve Ilçe Milli Egitim Müdürleri ile kantinci esnaflara yönelik Istisare ve Degerlendirme toplantisi düzenlendi.

Toplantiya Antalya Il Milli Egitim Müdürü Salih Kaygusuz, AESOB Baskani Adlihan Dere, Il Milli Egitim Müdürlügü Kantinlerden Sorumlu Sube Müdürü Mehmet Özbal, Muratpasa Ilçe Milli Egitim Müdürü Yakup Hoplar, Kepez Ilçe Milli Egitim Müdürü Kenan Yavuz, Konyaalti Ilçe Milli Egitim Müdürümü Mehmet Gürcan, Dösemealti Ilçe Milli Egitim Müdürü Hasan Bahsi ve çok sayida kantinci esnaf katilim sagladi.

TESK Genel Baskan Vekili, AESOB Baskani ve Antalya Gazete Bayii, Büfeciler, Kantinciler, Kuruyemis Imalati ve Ticareti Esnaf ve Sanatkarlar Odasi Baskani Adlihan Dere toplantida açilis konusmasini yaparak; “Kantinci esnaflarimiz evlatlarimiz için görevlerini en iyi sekilde layikiyla yerine getirmeye özen gösteriyor. Bu sebeple kendi çocuklarimiza yedirmedigimiz hiçbir ürünü ögrencilerimize yedirmemeliyiz. Kiymetli evlatlarimizi yasakli madde, zararli aliskanlik ve disaridan gelebilecek olan her türlü tehlikeye karsi korumamiz gerekiyor. Müdürlerimizle karsilikli konusup uzlasarak, her türlü sorun ve sikintiyi is birligi içerisinde çözebiliriz. Ayni sekilde kantinci esnaflarimiza da müdürlerimiz her türlü konuda yardimci olmali. Bugüne dek hep birbirimize destek olarak çok iyi isler ortaya çikardik. Bundan sonra da uyumlu bir sekilde çalismaya devam edecegiz” seklinde konustu.

Antalya Il Milli Egitim Müdürü Salih Kaygusuz da konusmasinda; “Antalya genelinde toplam 598 kantin isletmemiz var. Bizler çocuklarimizi kantinlerde sizlere emanet ediyoruz. Biz de okullar açilmadan önce ilçe milli egitim müdürlerimiz ve sube müdürlerimizle bir toplanti düzenleyerek sizden aldigimiz talepleri görüsüp, gerekli talimatlari verecegiz” ifadelerine yer verdi.

Toplantida okul güvenligi, gida sagligi ve hijyen vb. konular üzerine degerlendirmelerde bulunuldu.
Kaynak: İHA