Büyüksehirden Vatandaslara Hasta Nakil Ambulansi Hizmeti

Manisa Büyüksehir Belediyesi, hasta nakil ambulansiyla dezavantajli yurttaslara hizmet veriyor. Nakil ambulansi ile hasta, yatalak ve engelli yurttaslarin saglik hizmetlerine erisimleri kolaylasirken, 2024 yili içinde 864 kisi nakil hizmetinden yararlandi.

Büyüksehirden Vatandaslara Hasta Nakil Ambulansi Hizmeti
Manisa Büyüksehir Belediyesi, hasta nakil ambulansi hizmeti ile destege ihtiyaç duyan dezavantajli yurttaslarin yaninda olmayi sürdürüyor. Saglik Isleri Dairesi Baskanligi bünyesinde görev yapan uzman ekipler esliginde evinden alinan hastalar, saglik kontrolleri için randevu aldiklari hastaneye götürülüyor. Tedavileri tamamlanan hastalar, daha sonra tekrar ambulansla evlerine birakiliyor. Manisa il sinirlari içerisinde ücretsiz olarak hizmet veren hasta nakil ambulansi hizmetleri 2024 yili basindan bu yana 864 kisiye ulasti.

“Hizmetten çok memnunum”

Manisa Büyüksehir Belediyesi’nin hasta nakil ambulansi, 2017 yilinda belinden rahatsizlik geçiren emekli memur Nurdan Gümüsbas’a da destek veriyor. 3 yildir Manisa Büyüksehir Belediyesi’nin hasta nakil ambulansi hizmetinden faydalandigini söyleyen Nurdan Gümüsbas, “Belediye’nin bu hizmeti vermesinden ve çalisanlarindan asiri memnunum. 3 senedir bu hizmeti aliyorum ve en ufak bir hata görmedim. Çok memnunum” dedi.



“Hastalar profesyonel ekiplerce saglik tesislerine götürülüyor”

Manisa Büyüksehir Belediyesi Saglik Isleri Dairesi Baskanligi olarak 2024 yili basindan bu yana 864 kisiye hizmet verdiklerini söyleyen Daire Baskani Erhan Ince, “Özellikle yatalak durumda olan ve engelli vatandaslarimiz, saglik tesislerine ulasim saglamak için bizleri ariyor. Profesyonel ekiplerimizle yurttaslarimizi saglik tesislerine götürüyoruz. Tedavileri tamamlandiktan sonra tekrar evlerine birakarak hizmet veriyoruz” diye konustu.



“Her an yanlarinda olmaya devam edecegiz”

Önümüzdeki süreçte araç ve ekip sayisinin arttirilacagini, daha verimli bir sekilde hizmet verilmesinin planlandigini ifade eden Daire Baskani Erhan Ince, “Vatandasimizin ihtiyaç duydugu her an yanlarinda olmaya devam edecegiz. Hasta veya dezavantajli vatandaslarimiz, saglik tesislerine ulasmak için bizleri 444 99 45 veya 0531 373 59 15 numarali hatlardan arayabilirler” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA