Baskan Çolakbayrakdar, 'Kirsal Mahallelerimizin Degerine Deger Katan Çalismalar Yapiyoruz'

Merkez mahallelerin yani sira kirsal mahalleri de cazibe merkezi haline dönüstüren Kocasinan Belediyesi, kirsalda yaptigi hizmet atagiyla dikkat çekiyor. Yapilan hizmetlerle kirsal kalkinmada da öncü belediye olduklarini belirten Baskan Çolakbayrakdar, Kocasinan’in tüm mahallelerini güzellestirmeye ve degerine deger katmaya devam ettiklerini ifade etti.

Baskan Çolakbayrakdar, 'Kirsal Mahallelerimizin Degerine Deger Katan Çalismalar Yapiyoruz'
Yüzölçümü bakimindan Kayseri’nin en büyük merkez ilçesi olan Kocasinan’da bulunan tüm kirsal mahallelere hizmet ulastirabilmek için gece-gündüz demeden çalistiklarina deginen Kocasinan Belediye Baskani Ahmet Çolakbayrakdar, altyapi ve üstyapi çalismalari, yol, kaldirim, çevre düzenlemesi ve sosyal tesis gibi hizmetlerle kirsal mahallelerin yasam kalitesini yükselttiklerini söyledi.



Merkez ve kirsal mahallelere her alanda hizmet ulastirmaya devam ettiklerine dikkat çeken Baskan Çolakbayrakdar, sunlari söyledi: “Vatandaslarimiza en iyisini sunmak ve sorunlarina çözüm üretebilmek için elimizden geleni fazlasiyla yapmaya çalisiyoruz. Mahallelerimize vatandaslarimizin beklentileri dogrultusunda proje ve hizmetler üretiyoruz. Kocasinan olarak; 156 bin hektar alan üzerinde yaklasik 410 bin nüfuslu sehir merkezinin en büyük ilçesiyiz. Bu kapsamda ilçe sakinlerimize daha iyi ve daha kaliteli hizmetler sunabilmek için yogun bir sekilde çalisiyoruz. Daha güzel bir Kocasinan için hangi mahallemizde ne sorun varsa, orada yapilmasi gereken konularda çözümler üretiyoruz. Yaptigimiz çalismalar ile mahallelerimiz daha da degerleniyor ve kiymetli hale geliyor. Mahallelerimize ihtiyaç duyulan diger hizmetleri de program dahilinde yapacagiz.”

“HIZMETLERIMIZLE KIRSAL MAHALLELERIMIZIN KADERI DEGISIYOR”

Yapilan yatirimlarla mahallelerin deger kazandiginin altini çizen Baskan Çolakbayrakdar, “Fen Isleri Müdürlügü ve Kirsal Hizmetler Müdürlügü ekiplerimiz, kirsal mahallelerde yol yapim ve yenileme çalismalarina devam ediyor. Özellikle kirsal mahallelerimizle ilgili olarak Kirsal Hizmetler Müdürlügümüzün hem bütçesini artiriyor hem de teknik donanimini güçlendiriyoruz. Bu mahallelerde yasayan vatandaslarimizin, kendilerine özgü özellikleriyle daha huzurlu yasamalarini istiyoruz. Bu kapsamda mahallelerimizin birçok talebini yerine getirdik ve yaptigimiz hizmetlerle kirsal mahallelerimizin kaderini olumlu yönde degistiriyoruz. Sürdürülebilir kirsal kalkinmayi saglamak ve yesil alan miktarini artirmak için badem ve ceviz basta olmak üzere on binlerce agaci toprakla bulusturduk. Ayrica çiftçilerimizle birlikte Kocasinan’da yeni ürünler üretebilmenin yolunu açip, onlarin daha iyi sartlarda yasamalarina katki sagliyoruz. Ata tohumlari gacer ve siyez, tibbi ve aromatik bitkiler ve alternatif tarim ürünlerinin üretilmesi gibi alanlarda çalismalar yürütüyoruz. Tarimsal sulama için belirli yerlere koruger borular yerlestirirken, ihtiyaç duyulan mahallelerde taziye evi ve firin yapiyoruz. Okullar, saglik ocaklari ve mezarliklar basta olmak üzere kamu binalarinin bakim, onarim ve temizlik islerini gerçeklestiriyoruz. Yeni parklar yapmanin yani sira mevcut parklari da yeniliyoruz. Bu çalismalarimiz rutin olarak devam ediyor. Insallah kirsal mahallelerimizin güzelliklerini daha çok ortaya çikaracak ve degerine deger katmaya devam edecegiz.” ifadelerini kullandi.

“KIRSAL MAHALLELERIN KÖY KIMLIGINI KORUMASI ADINA BIRÇOK PROJEYI HAYATA GEÇIRDIK”

Kirsal mahallelerin köy kimligini korumasi adina birçok projeyi hayata geçirdiklerini vurgulayan Baskan Çolakbayrakdar, “Özellikle bölgemizdeki kirsal mahallelerimizin köy kimligi özelinde tarim, ziraat ve hayvancilikla ugrasmalarini hem önemsiyoruz hem de büyük destek veriyoruz. Tarim bölgesi olan Kocasinan, Kayseri’de yapilan tarimin yüzde 20’sini olusturmaktadir. Çiftçilerimizin islerini kolaylastirmak, alin teri ve emeklerinin daha bereketli olmasi için projeleri hayata geçiriyoruz. Geçen yil, örnek bir çalisma olarak Hasanci köyümüzde aliç agaçlarini asiladik. Bunlari daha verimli hale getirmek için baslattigimiz asilama çalismasiyla daha güzel aliçlar yetisecek. Bilindigi üzere, rutin belediyecilik faaliyetlerinin yani sira farkli ve sira disi hizmetler yapiyoruz. Bizden sonraki kusaklara miras birakabilecegimiz önemli isler yapiyoruz. Insallah kirsal mahallelerimizin güzellikleri daha da artacak ve degerine deger katmaya devam edecegiz.” diye konustu.



“KÖYÜMDE HAYAT VAR’ PROJESI, TÜRKIYE IÇIN MILAT OLACAK!”

‘Köyümde Hayat Var’ projesi ile gençlerin tarima yönelirken hem yüzlerinin gülecegini hem de ülke ekonomisine daha fazla katki saglayacaklarini belirten Baskan Çolakbayrakdar, bu uygulamayla Kayseri ve Kocasinan’in tarimsal alanda büyük bir hamle yasayacagini söyledi.

Baskan Çolakbayrakdar, tarim ve hayvanciligi destekleyerek, sehirden kirsala göçü tesvik edecek çalismalar yürüttüklerini ifade ederek, “Kirsaldan sehre göçü önleyip, sehirden kirsala göçün olmasini saglamak için çalismalar yürütüyoruz. Sehirden kirsala dogru göçü tesvik edecek ve ülke ekonomisine katki saglayacak projeler hayata geçiriyoruz. Çiftçilerimizi ve gençlerimizi tarimsal üretime özendirmek için yatirimlar yapiyoruz. Mahallelerin durumlarina göre kiraç tarima ve kapali devre sulamanin oldugu yerlerde farkli yatirimlar yapiyoruz. Özellikle bu yil, Beydegirmeni’nde baslattigimiz ‘Köyümde Hayat Var’ projesiyle gençleri çiftçilik, ziraat, hayvancilik ve tarimin içerisine çekerek, daha fazla genç çiftçiyle birlikte tarimsal üretimin altyapisini güçlendirmeye çalisiyoruz. Proje sonucunda genç çiftçilerimiz, daha fazla kazanç elde ederken, tarimsal üretime daha fazla yönelmis olacaklar. Biz bunu ülkemiz, sehrimiz ve ilçemiz için yapiyoruz. Hayirli olsun.” seklinde konustu.



“KADIN KOOPERATIFI, KIRSAL KALKINMADA MODEL OLDU!”

Tarimda yapilan projeler ve farkli üretim metotlariyla kirsal kalkinma modeline öncülük ettiklerini hatirlatan Baskan Çolakbayrakdar, Yemliha Kadin Girisimi Üretim ve Isletme Kooperatifi’nde üretilen ürünlerin Kayseri’nin her kösesine ulastigini belirterek, “Cografi isaretini aldigimiz ve ülkemizde meshur olan Yamula patlicaninin üretiminde, topraktan hasada kadar hanim kardeslerimizin emegi var. Hanim kardeslerimizin el emegi göz nuru ürünleri, Kayseri’den bütün Türkiye’ye satilacak hale geldi. Kayseri’mizin yöresel ürünleri, eriste, çorba ve manti çesitleri, her seyiyle dogal ürünler vatandaslarimizla bulusuyor. Biz, her alanda vatandaslarimizin yanindayiz. Kadin girisimini desteklemek adina bu kooperatifin ayri bir degeri ve önemi var. Kirsal kalkinmada model olan bu kooperatife her türlü destegi sagliyoruz” ifadelerine yer verdi.

Kocasinan’in her kösesinin kendine has özellik ve degerleriyle ön plana çiktigini vurgulayan Baskan Çolakbayrakdar, kirsal mahallelerin degerine deger katmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA