Türk Kizilay'dan Insani Yardim Günü'nde Fotograf Sergisi

Ankara’da Türk Kizilay tarafindan Renda Köskü’nde düzenlenen Dünya Insani Yardim Günü etkinligi çerçevesinde iki fotograf sergisi açildi.

Ankara’da bulunan Renda Köskü ev sahipliginde düzenlenen etkinlikte Türk Kizilay, ‘Humanitarian’ (Insani Yardim) ve ‘Not A Target’ (Hedef Degil) adli iki fotograf sergisi açti. Sergide Suriye’de yardim faaliyetleri yürütürken ugradigi saldiri sonucu sehit olan Kizilay çalisani Mehmet Arif Kidiman’a özel bir bölüm ayrildi. Etkinlige Ankara Valisi Vasip Sahin, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardimcisi Sevim Sayim Madak, Uluslararasi Kizilhaç ve Kizilay Dernekleri Federasyonu (IFRC) Türkiye Delegasyonu Baskani Jessie Thampson, Türk Kizilay Genel Baskani Prof. Dr. Fatma Meriç Yilmaz, Kizilay Yönetim Kurulu üyeleri ve yöneticiler katildi.



“Insani yardim çalisanlari hedef degildir”

Insani yardimin herkes tarafindan ihtiyaç duyulabilecek bir alan oldugunu vurgulayan Türk Kizilay Genel Baskani Yilmaz, “Insani yardim alaninda 19 Agustos tarihinde bir araya gelerek tüm dünyanin tek ses bir sekilde, özellikle bu sene insani yardim çalisanlarinin hedef olmadigi sloganina ‘Not a target’ cümlesinin sürekli tekrar edilmesi gerektigini düsünüyorum. Bugün sizlerle bir fotograf sergisinde bir araya geldik” diye konustu.



“Her biri insanliga hizmet etme ugruna en büyük bedeli ödedi”

‘Insanligi koru’ kampanyasi baslattiklarini ve insani yardim çalisanlarina yönelik siddetin durmasi gerektigini belirten IFRC Türkiye Delegasyonu Baskani Thampson ise, “Insanlik ruhunu kutlamak için bir araya geldigimiz günde ayni zamanda dünyamizin insani yardim çalisanlarini ve onlarin hizmet verdigi insanlari basarisizliga ugrattigi aci gerçegiyle de yüzlesmek zorundayiz. Bu yilin basindan beri 28 cesur Kizilhaç ve Kizilay gönüllümüzü ve personelimizi insani görevlerini yerine getirirken kaybettik. Bu Kizilay ve Kizilhaç personeli ve gönüllüleri için en ölümcül yillardan biri. Bu bireylerin her biri kendi topluluklarinda bir umut, cesaret ve direnç sembolüydü ve her biri insanliga hizmet etme ugruna en büyük bedeli ödedi” seklinde konustu.

Kaynak: İHA