Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakanligi Ile TCDD Arasinda Sehit Yakinlari Ve Gazilerin Seyahat Kolayligi Için Is Birligi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanligi, sehit yakinlari, gazi ve gazi yakinlarina yönelik önemli bir adim atarak, ücretsiz seyahat haklarinin kullanimini daha da kolaylastirdi. Bakanlik ile Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryollari Tasimacilik A.S. Genel Müdürlügü arasinda imzalanan protokolle ücretsiz seyahat hakki olan sehit yakinlari, gazi ve gazi yakinlari artik daha hizli ve pratik bir sekilde bilet alabilecekler.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanliginca sehit yakinlari, gazi ve gazi yakinlarinin hayatlarini kolaylastirmak amaciyla istihdamdan ulasima, sagliktan egitime birçok alanda destek sunuluyor. Bakanligin Sehit Yakinlari ve Gaziler Genel Müdürlügünce sehit yakinlari, gazi ve gazi yakinlarina demiryollari ve denizyollarinin sehir içi ve sehirlerarasi hatlarindan, belediyelere, belediyeler tarafindan kurulan sirket, birlik, müessese ve isletmelere veya yetki verilen özel sahis ya da sirketlere ait sehir içi toplu tasima hizmetlerinden yararlanmalari için ücretsiz seyahat kartlari veriliyor. Hak sahipleri bu kapsamda TCDD Tasimacilik A.S’ye ait yolcu trenlerinde de ücretsiz seyahat edebiliyor.

Bu çerçevede ücretsiz seyahat kartina sahip sehit yakini, gazi ve gazi yakinlarinin bilgilerinin anlik sorgulanarak yurt içi biletleme islemlerinin elektronik ortamda gerçeklestirilebilmesi amaciyla Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanligi ile Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryollari Tasimacilik A.S. Genel Müdürlügü arasinda protokol imzalandi.

Protokol sayesinde sehit yakinlari ve gazilerin bilgileri, anlik olarak sistemde dogrulanacak. Daha önce biletleme islemleri için TCDD Tasimacilik A.S.’ye giderek kayit yaptirma zorunlulugu olan hak sahipleri, artik herhangi bir kayda gerek olmadan elektronik ortamda istedikleri zaman kolaylikla biletlerini alabilecekler.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Mahinur Özdemir Göktas, konuya iliskin yaptigi açiklamada, "Sehitlerimizin emanetleri ile gazilerimizin haklarini korumak ve yasamlarini kolaylastirmak en önemli görevlerimizden biri. Bu protokol ile vatandaslarimizin daha kolay ve rahat bir sekilde seyahat etmelerini saglamis olduk. Bu vesileyle tüm sehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize sükranlarimi sunarim" dedi.

Kaynak: İHA