Karatay Belediyesi'nden Engelleri Asan Destek

Konya’nin merkez Karatay Ilçe Belediyesi, engellilerin de yasamini kolaylastiracak projeler yaparak onlarin yasamlarina dokunmaya devam ediyor. Karatay Belediyesi, engellilerin hayatini kolaylastiracak akülü engelli araçlarini düzenlenen törenle engellilere hediye etti. Karatay Belediye Baskani Hasan Kilca, ilçede ‘Engelsiz Karatay’ hedefini benimsediklerini ve bunun için önemli çalismalar yürüttüklerini söyledi.

Karatay Belediyesi'nden Engelleri Asan Destek
Engellilerin yasam kalitesini yükseltmek ve sosyal hayata daha aktif katilimlarini saglamak için bugüne kadar pek çok proje ile çalisma yürüten Karatay Belediyesi, engelli vatandaslar için temin edilen akülü engelli araçlarini hediye etti. Araçlarin teslimi için Karatay Belediyesi hizmet binasi önünde bir program düzenlendi.



“Engelsiz bir Karatay’ hedefimizi birlikte hayata geçirecegiz”

Karatay Belediye Baskani Hasan Kilca programda yaptigi konusmada, Karatay Belediyesi olarak ilçede yasayan engelli bireylerin hayatini kolaylastirmak adina büyük bir sorumluluklarinin olduguna vurgu yapti. Baskan Hasan Kilca, “Ilçemizde ‘Engelsiz Karatay’ hedefini benimsedik ve önemli çalismalar yürütüyoruz. Bunun için de sadece bugün degil her zaman engelli bireylerimizin yanindayiz. Ilçemize 8 yildir hizmet veren Alzheimer Gündüz Yasam Merkezi, bu misyon ve sorumlulugumuza yönelik önemli bir hizmettir. Bu merkezden faydalanan hastalarimizi evlerinden alarak onlarin verimli zaman geçirmeleri için hizmet veriyoruz. Geçtigimiz yil Mayis ayinda temelini attigimiz ve Türkiye’nin en büyük, Konya’nin ise ilk Engelsiz Yasam Merkezi projemizin de insaatini tamamladik ve bakanligimiza teslim ettik. Bu merkezimiz de engelli bireylerimizin hayata daha aktif katilabilmelerini, egitim almalarini ve rehabilite olmalarini saglayacak. Bugün teslim edecegimiz akülü engelli araçlari da bu vizyonumuzun bir parçasidir. Engelleri asarak ‘Engelsiz Bir Karatay’ hedefimizi her birlikte hayata geçirecegiz insallah” dedi.

Türkiye Sakatlar Dernegi Konya Sube Baskani Ahmet Mihçi da 2002’den bu yana hayata geçen projelerle engellileri artik hayatin her alaninda görmeye basladiklarini belirterek, tesekkür etti.

2012 yilindan bu yana Hollanda’da ve Türkiye’de birçok çalisma yürüttüklerini belirten Hollanda Konya Kültür ve Dayanisma Vakfi Baskani Hidayet Esenkaya ise araçlarin temini ve teslimi konusunda büyük gayret gösteren herkese tesekkür etti.

“Engelleri azaltabilmek için elimizden geleni yapiyoruz”

Akülü engelli araçlarin teslim törenine katilan Meram Belediye Baskani Mustafa Kavus da sunlari dile getirdi: “Bir araç bir insanin özgürlügü ve evinden çikabilmesi demektir. Fiziki engel tabii ki ortadan kalkamaz ama bizler de engelleri azaltabilmek için elimizden geleni yapiyoruz. Bugün çok güzel ve anlamli proje daha hayata geçiyor. Bu vesileyle tüm hayirseverlerimize ve Karatay Belediyemize tesekkür ediyorum.”

Karatay Kaymakami Cengiz Ayhan da engelli bireylerin hayata katiliminin öneminden bahsederek, araçlarin engelli vatandaslara hayirli olmasini diledi.

AK Parti Konya Milletvekili Meryem Göka, Türkiye’nin son 22-23 yildir sosyal devlet uygulamalarinda görülen degisimi anlatti. Göka, “Cumhurbaskanimiz önderliginde bakanligimiz, engellilerimizle ilgili olarak çok ciddi çalismalar ve projeler üretiyor. Yerelde de belediyelerimiz bu projelerin takibi, uygulamasi ve özgün proje üretimi konusunda ciddi bir gayretin içindeler. Çünkü engelli bireylerimizin toplumda etkin ve hak ettikleri yere gelebilmeleri bizim için son derece önemlidir” ifadelerini kullandi.

AK Parti Konya Milletvekili Latif Selvi ise sosyal devletin öneminden söz etti. Latif Selvi, “Engelsiz yasami gerçek anlamda tesis edebilmek için sivil toplum örgütleriyle birlikte çalismanin en güzel örnegini bugün burada görüyoruz. Emegi gecen herkese tesekkür ediyorum” seklinde konustu.

Protokol konusmalarinin ardindan Karatay Belediyesi ile Hollanda Konya Kültür ve Dayanisma Vakfi tarafindan temin edilen akülü engelli araçlari, Türkiye Sakatlar Dernegi Konya Subesi’nin koordinesiyle engellilere hediye edildi. Akülü araçlarini teslim alan engelli vatandaslar, Karatay Belediye Baskani Hasan Kilca’ya tesekkür etti.

Programa, AK Parti Karatay Ilçe Baskani Mehmet Genç, AK Parti il yönetim kurulu üyeleri, siyasi parti temsilcileri, il ve ilçe protokol mensuplari ile engelli vatandaslar katildi.

Kaynak: İHA