Ortadogu Business'a Irak Gaziantep Baskonsoloslugundan Ödül

Irak’in Gaziantep Bölge Baskonsolosu Thoalfiqar T Humoud, Irak ve Türkiye arasindaki ticari iliskilerin gelistirilmesine katkilarindan dolayi Ortadogu Business’i plaket ile ödüllendirdi.

Ortadogu Business'a Irak Gaziantep Baskonsoloslugundan Ödül
Türkiye’nin ilk ve tek 4 dilde “Türkçe - Ingilizce - Arapça- Farsca” is dünyasina yönelik yayin yapan ekonomi ve kültür dergisi Ortadogu Business Irak ve Türkiye ticari iliskilerine katkisindan dolayi Irak’in Gaziantep Bölge Baskonsoloslugu tarafindan ödüle layik görüldü.

Ortadogu Business’in ödülünü Derginin Imtiyaz Sahibi ve Yazi Isleri Müdürü Mustafa Osanmaz’a takdim eden Irak’in Gaziantep Bölge Baskonsolosu Thoalfiqar T Humoud, Ortadogu Business’in iki ülke arasindaki ticaretin gelistirilmesinde ve firmalar arasinda sicak iliskiler kurulmasinda çok önemli bir görev üstlendigini söyledi.



“Ortadogu Business’da yer alan haberleri önemsiyoruz”

Türkiye ve Irak arasindaki iliskilerin gelistirilmesi konusunda Ortadogu Business’in, çok önemli bir misyon üstlendigini kaydeden Baskonsolos Thoalfiqar T Humoud, "Irak Baskonsoloslugu olarak biz, Ortadogu Business’da yer alan haberleri önemsiyoruz. Derginin 82. Sayisinda Irak Disisleri Bakani Fuat Hüseyin ve Türkiye Disisleri Bakani Hakan Fidan arasinda görüsmeye genis yer verildigini gördüm. Biz Konsolosluk olarak Ortadogu Business’in bu sayisini Disisleri Bakanligimiza ulastiracagiz. Derginin Türkçe, Ingilizce, Farsça ve Arapça olarak 4 dilde yayinlanmasi çok anlamli. Ortadogu Business’in kendi dilimiz Arapça da yayin yapmasi iki ülke arasindaki iliskilerin gelistirilmesine hem de ticaretin artmasinda çok önemli bir misyon yerine getiriyor" dedi.

“Kardes Irak ile ticareti gelistirme amacindayiz”

Derginin Imtiyaz sahibi ve Yazi Isleri Müdürü Mustafa Osanmaz, " 15 yil önce Türkçe - Ingilizce ile yayin hayatina basladigimiz Dergimize daha sonra Arapça ve sonrada Iran’in resmi dili Farsçayi ekleyerek 4 dilde yayin yapan bir dergi haline getirdik. Su anda 4 dilde yayin hayatini sürdürmekteyiz. 82. Sayimiz çok kisa zaman öncesinde okuyucularimiz ile bulustu. 83. Sayimizin hazirligina basladik. Amacimiz basta kardes Irak olmak üzere Ortadogu’da bulunan diger ülkeler ile kendi aralarinda ticaretini gelistirmeye katki saglamak" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA