Hak-Is Genel Baskani Arslan Açiklamasi 'Bu Yanlistan Vazgeçin'

Hak Isçi Sendikalari Konfederasyonu (Hak-Is) Genel Baskani Mahmut Arslan, 800 isçinin isine son veren DEM Partili belediye baskanlarina seslenerek, “Biz kavga etmek istemiyoruz. Gelin bu arkadaslarimizin hepsini ise gönderin. Sürgünlerden vazgeçin. Herkes isine dönsün” dedi.

Hak-Is Genel Baskani Arslan Açiklamasi 'Bu Yanlistan Vazgeçin'
Van’daki belediyelerden çikarilan çok sayida isçinin DEM Partili Ipekyolu Belediyesi önündeki eylemi 3 aydir sürüyor. DEM Partili Van Büyüksehir Belediyesi ile Ipekyolu Belediyesi, 1 Mayis Isçi Bayrami’ndan 1 gün sonra çok sayida isçinin is akdine son vermisti. Isten çikarilan isçiler, Hak-Is Van Subesi öncülügündeki eylemlerini 3 aydir sürdürüyor. Bugün belediye önünde devam eden eyleme Hak-Is Genel Baskani Mahmut Arslan da katildi.



"Sakin bunlardan korkup geri adim atmayin"

Isçiler tarafindan atilan sloganlarin ardindan bir basin açiklamasi yapan Hak-Is Genel Baskani Mahmut Arslan, sendika olarak mazlumun yaninda mücadelelerini sürdüreceklerini belirtti.

31 Mart yerel seçimleri sonrasi isten çikarilan isçilerin mücadelesine destek vermek için Van’da olduklarini ifade eden Genel Baskan Arslan, “Hak-Is olarak bölgemizin bütün magdur ve mazlumlarinin yaninda hep mücadelemizi sürdürdük. Bu topraklarda onurlu bir yasam isteyen, bu topraklarda ekmegiyle, asiyla, ayakta kalmaya çalisan belediye emekçilerinin herhangi bir sorusturma geçirmeden sirf kendi zihniyetleri olmadigi için isten çikarilin 800’den fazla arkadasimizla dayanisma için buradayiz. Bu arkadaslarin haklarini hukuku, ekmegini, elde edene kadar burada kalmaya devam edecegiz. Türkiye’nin pek çok yerinde oldugu gibi seçim öncesi vaat ettiklerinin tam tersini yapan bir zihniyetle karsi karsiyayiz. Bu iki yüzlülügü, bu sahtekarligi, bu riyakarligi lanetle kiniyoruz. VASKI, Gevas, Tusba, Edremit ve diger belediyelerden isten çikarilan arkadaslarimizin tekrar ise dönmesine kadar mücadelemizi sürdürecegiz. Sakin bunlardan korkup geri adim atmayin. Sakin bunlarin baskilarina, bunlarin tehditlerine boyun egmeyin. Direne direne kazanacagiz” dedi.



“Isten çikarilma gerekçelerinin hiçbiri gerçek degil”

Belediyelerin DEM Parti’nin mülkiyetinde olmadigini dile getiren Arslan, “Van’in tek helal oylariyla seçildiniz. Halklarin kardesligi dediniz, halklarin dedigi olacak dediniz, baris, kardeslik, adalet, hukuk dediniz ama yaptiklariniz ne? Adaleti yerinden ettiniz, hukuku tanimadiniz. Halklarin kardesligini de halklari da böldünüz. Yaziklar olsun size. Hak-Is olarak 40 yildir buradayiz. Çok belediye baskanlari gördük. Çogu da gelip, gittiler. Ancak biz bundan sonra da burada olmaya devam edecegiz. Isten çikarilma gerekçelerinin hiçbiri gerçek degil, yalan söylüyorlar. Isten çikarilan 800 arkadasimizin hakkinda islem yapilmamistir. Bu isçilerin kusuru nedir? Ise gitmisler, ise baslamislar. 6 ay önce ise baslamislar diye isten çikarma hakki nereden geliyor” diye konustu.



“Sürgünlerden vazgeçin”

Konusmasinda DEM Parti’nin belediye baskanlarina seslenen Arslan, sözlerini söyle sürdürdü:

“Bu yanlistan vazgeçin. Bu isçilerin emegini, alin terini, hakkini, hukukunu düsünün. Bu süreler çabuk gelip geçer. Bir gün hesap günü gelir, hesabini da bu millet size sorar. Biz kavga etmek istemiyoruz. Gelin bu arkadaslarimizin hepsini ise gönderin. Sürgünlerden vazgeçin. Herkes isine dönsün. Isini yapmayanlarla ilgili atacaginiz her adimi destekleyecegiz. Ama önce bu arkadaslarimizi ise gönderin.”

Isçiler, yapilan konusmanin ardindan belediye önündeki eylemlerine devam etti.
Kaynak: İHA