Hayrete Düsüren Hirsizlik Açiklamasi Depremzede Vatandasin Buzdolabindaki Etlerini Bile Çaldilar

Hatay’da depremzede ailenin yasadigi bireysel konteynere giren hirsiz, buzdolabindaki et ve gida malzemeleri basta olmak üzere çesitli esyalari çaldi.

Hayrete Düsüren Hirsizlik Açiklamasi Depremzede Vatandasin Buzdolabindaki Etlerini Bile Çaldilar
Kahramanmaras merkezli depremlerde Hatay’da binlerce bina kagit gibi yikilirken pek çok insan evsiz kaldi. Asrin felaketi olarak nitelendirilen depremlerde hasara ugrayan insanlar, konteynerlerde yasamaya basladilar. Hatay’in Antakya ilçesi Haraparasi Mahallesi’nde depremzede Açikgöz ailesinin bireysel olarak kurdugu konteyner, hirsizlarin hedefi oldu. Konteynerin dis kapisinin kilidini kirarak içeri girdikleri düsünülen hirsizlar; çamasir makinesi, televizyon, sogutucu ev elektronik esyalari basta olmak üzere buzdolabindaki yiyecekleri çaldi. Konteynere hirsiz girdigini fark eden aile, durumu 112 Acil Çagri Merkezi’ne bildirdi. Kisa sürede bölgeye polis ekipleri, konteynerde çalisma yaparak hirsizlari yakalamak için çalisma baslatti.

“Hirsizlar dolaptaki bütün etleri ve yenilebilir her seyi almislar”

Kiz kardesinin 2 gündür kendilerinde misafir oldugunu ve bu süreçte konteynerin hirsizlarin hedefi oldugunu ifade eden Ahmet Küçük, “Buraya benim kiz kardesimin konteyneri var. 2 gün önce bize kalmaya geldiler. Dün gecede hirsizlar içeri girmisler. Hirsizlar tamamen buzdolabini bosaltmislar. Dolaptaki bütün etleri almislar. Hirsizlar yenilebilir her seyi almislar. Çamasir makinesini de almislar. Arka pencereden içeriye girip televizyon, elektrikli süpürge ve elektrikli sogutucu ne varsa almislar. Yatak odasini dagitmislar. Biz buzdolabini hayirseverden almistik. Prizini bile çalmislar o yüzden çalismiyor. Disaridaki demir kapiyi kirmislar. Çelik kapiyi açamamislar. Pencereden içeriye girmisler. 2 gün önce kardesim bize geldi. Bu olay dün gece oldu. Sabah haberimiz oldu. Polisler geldi ve inceleme yaparak parmak izi aldilar. Buzdolaplarindan, dolaptan ve girislerden parmak izi aldilar. Memlekette çalinacak bir tek bu depremzedenin esyalari kalmisti. Bir de o esyalara dadandilar” dedi.

Kaynak: İHA