Diyarbakir'in Tarihi Sur Ilçesinde Uzun Metrajli Korku Filmi Çekiliyor

Diyarbakir’in tarihi merkez Sur ilçesinde çekilen korku filmi "Cintihar", ekim ayinda izleyicileriyle bulusacak.

Diyarbakir'in Tarihi Sur Ilçesinde Uzun Metrajli Korku Filmi Çekiliyor
Yapimciligini sanatçi Vural Vural, Yekta Ener Güven ve Muhsin Duran’in, yönetmenligini Tolga Öztürk’ün üstlendigi “Cintihar” isimli film, Diyarbakir’in Sur ilçesinde çekilen uzun metrajli korku film olarak Ekim ayinda izleyicisiyle bulusacak.

Paranormal içerikli filmin yaklasik 45 gündür çekimi sürerken, son asamasina gelindigini aktaran yapimci Vural, heyecanla vizyona girmesini beklediklerini söyledi.



Vural, "Yapimciligini ben, Yekta Ener Güven ve Muhsin Duran’in yaptigi, yönetmenligini ise Tolga Öztürk’ün üstlendigi Cintihar adli korku filmine imza attik. Yaklasik 45 gün oluyor korku filmine start vermemiz. Su an filmimizin son günlerindeyiz. Filmimiz gerçek yasanmis bir hayat hikayesinden esinlenmis bir hikayeyi içeriyor. Filme basladigimiz andan itibaren çok paranormal olayla karsilasiliyor. Heyecanla filmin vizyona girmesini bekliyoruz" dedi.

Yapimci Yekta Ener Güven ise, filmin 90 dakika olacagini ve sahnelerin yüzde 90’inin tarihi Sur ilçesinde çekildigini aktardi.

Diyarbakir’da çekilen ilk korku filmi oldugunu söyleyen Güven, "Bu film benim sinema sektöründeki ikinci isim. Ilk filmimizi Mardin’de çekmistik. O da gizem türündeydi. Ikinci filmimizi de Diyarbakir’da çekiyoruz. Birkaç gün sonra çekimlerimiz bitmis olacak. Diyarbakir’da çektigimiz bu film de korku içeriklidir. Hatta Diyarbakir’da çekilen ilk korku filmi olacak. Bu yüzden güzel olacagina eminiz. Filmimizin yüzde 90’ini Diyarbakir’in tarihi Sur ilçesinde çektik. Oyunculari da yerel halktan seçtik. Filmimiz yaklasik 90 dakika olacak. Yetisirse Ekim gibi filmimiz vizona girecek" ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA