Rize'de Havuza Verilen Klordan Zehirlenen Çocuklarin Aileleri Konustu

Olimpik Yüzme Havuzu’nda klordan zehirlenerek hastaneye kaldirilan çocuklarin hastanedeki tedavisi devam ederken, velileri o anlari ve çocuklarinin saglik durumunu anlatti.

Rize'de Havuza Verilen Klordan Zehirlenen Çocuklarin Aileleri Konustu
Olay, dün merkeze bagli Islampasa Mahallesi’nde bulunan Rize Olimpik Yüzme Havuzu’nda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, çocuklarin havuzda oldugu sirada havuzdaki kanallara klor döküldü ancak cihaz devreye girmeyince klor suya karismadi, ortaligi da klor kokusu sardi. Meydana gelen ariza nedeniyle o an havuzda olan Duru D. (7), Naz Deren Besikçi (8), Elif Su Demirci (7) isimli 3 çocuk fenalasarak kusmaya basladi.

Ögretmen durumu fark ederek hemen çocuklari havuzdan çikararak dusa soktu ve bedenlerinin klorla temasini önlemeye çalisti. Bu islemin ardindan havuzun oldugu binanin disarisina çikarilan çocuklar olay yerine gelen 112 acil saglik ekipleri tarafindan yapilan ilk müdahalenin ardindan Rize Devlet Hastanesi’ne kaldirildi. Klordan zehirlenen çocuklarin Rize Devlet Hastanesi Çocuk Servisi’nde ki tedavisi devam ediyor.

“Çocuklar havuzda yüzerken kloru suya veriyorlar”

Kizi Elif Su Demirci’yi izlemek için o esnada olay yerinde bulunan Yeliz Demirci isimli veli olay anini anlatarak “Yüzme kursumuz sabah saat 9.30’daydi. Gittik oraya ve çocuklar yarim saatligine yüzüyordu. Yüzme esnasinda sudan örnek aldilar. Sonrasinda iki çalisan geldi. Kloru havuzun su kanallarina döktü. Suya karismasi gereken klor, kanallardan yukari çikiyor. Çocuklarimiz nefesiyle o kloru içlerine çekti. Çocuklar havuzda yüzerken bu olay gerçeklesiyor. Kloru suya veriyorlar. Çocuklar bir anda fenalasiyor. Sonrasinda kusmaya basliyor. Hemen temiz havaya çikarttik onlari. Ambulans geldi. 2 gündür devlet hastanesinde yatiyoruz. Baktilar röntgen çektiler. Her ihtimalle karsi burada gözetim altindayiz. Ödem toplama ihtimali olabilir. Insallah öyle bir durumla karsilasmayiz” ifadelerini kullandi.

“Bunu bizim bilmemiz degil yetkililerin bilmesi gerekiyor”

Havuzda baska çocugun olmadiginin altini çizerek muhtemel bir facianin önüne geçildigine dikkat çeken Demirci bir an evvel önlem alinmasini isteyerek “Biz orada sadece 3 kisiydik. Orada daha fazla çocuk olabilirdi. Daha fazla böyle bir vaka olabilirdi. Insallah bir daha basimiza gelmez. Mutlaka bunun bir tedbiri alinsin. Bir sey arizaliysa bunu bizim bilmemiz degil yetkililerin bilmesi gerekiyor. Biz çocuklarimizi onlara emanet ediyoruz. Benim çocugum derece almis bir ögrenci. Suya daha girer mi girmez mi belli degil. Ilerde cigerlerinde bir sikinti olur mu bilmiyoruz. Umarim böyle kötü durumlarla karsilasmayiz” dedi.



“Çocuklar zehirlendi diye haber geldi”

Zehirlenen 3 çocugun da ailesinin olayla ilgili sikayetçi oldugunu dile getiren bir diger veli Aydin Besikçi ise “Çocuk annesiyle beraber sabah havuzdaydi. Sonra çocuklar zehirlendi diye haber geldi. Klor zehirlenmesi dediler. Havuza girdiklerinde zehirlendiler. Su anda 3’ü de hastanede yatiyor. Daha taburcu olmadilar. Bütün bu olanlar bizi ilgilendirmez. Biz sonuçta çocuklari oraya emanet ettik. Veliler sikayetçi olmus. Sonuna kadar gidecegiz. Dün solunum cihazi taktilar. Yeterli olmayinca baska bir solunum cihazi taktilar. Dün kötüydü. Bugün biraz daha iyi. Biraz daha sorumluluklarin artmasi lazim. Bunlarin hepsi çocuk. Bu isleri takip edecek olan onlar. Biz anlamayiz. Suyun kloru fazla olursa ne olur bunlari bilmeyiz. Onlar bilecek. Ben ilk defa gördüm klordan zehirlenildigini” seklinde konustu.

Kaynak: İHA