Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Baskani Ali Düsmez Açiklamasi 'Sporda Tasarruf Olmaz'

Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Baskani Ali Düsmez, Zonguldak ziyaretinde yaptigi konusmada, “Spordan keserek tasarruf olmaz. Gençlerin ruh sagligi ve vücut sagligi olmazsa toplum olmaz. Ne paraya ne baska bir seye ihtiyacimiz olur” dedi.

Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Baskani Ali Düsmez Açiklamasi 'Sporda Tasarruf Olmaz'
Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyon Baskani Ali Düsmez, Zonguldak Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu ziyaret etti. Ziyarette Zonguldak Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Baskani Kemal Demir, Futbol Il Temsilcisi Metin Malkoç, Saha Komiserleri Dernegi Baskani Bülent Tuna, Karabük, Bolu ve Yalova Amatör Spor Kulüpleri federasyon baskanlari ile amatör spor kulüpleri hazir bulundu.

Zonguldak Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Sube Baskani Kemal Demir, “Dogrulu yolda asla ayrilmayacagim amatöre hizmet etmek için ben bu göreve basladim. Inisli çikisli aylarimiz yillarimiz oldu. TASKK’da görev aldigimda benim baskanim degil agabeyim var demistim. Ben genel baskanimizin haricinde de 81 tane kapim var. 81 tane ASKF baskanimda gördügüm dostlugu barisi burada da sagladigimi düsünüyorum. Baskanimizin burada oldugu için kendisine tesekkür ediyorum” dedi.

Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyon Baskani Ali Düsmez, sporda tasarruf olmamasi gerektigini dile getirerek, “Devletimizi yöneten büyüklerimiz yerelde ve genelde gerekli görüp yaptiklari bir sey. Bu isi saygi ile karsilasiriz. Bana göre tasarruf tedbirleri her zaman olmasi gerek. Ben tasarruf tedbirlerini bu tarafa aliyorum. Istedigini yapabilen bir aileyi yönetiyorum. Ekmek atilmasina deli gibi karsiyim. Bir yemegi çöpe dökmeye karsiyiz. Tasarruf tedbiri burada da var. Yiyecegin kadar ekmek al çöpe ekmek atma. 40 tane pideyi çöpte gördüm toplattim gençlere denize attirdim. Benim anladigim tasarruf tedbiri budur. Ülke içinde aile içinde kisi içinde. Bugün 12 bin 500 lirayla insanlarin maalesef geçinme sanslari yok. Belki hepimizin suçu var. Gençlerin sporundan keserek tasarruf olmaz. Yerel belediyeler ne yapar onu da bilmem. Biz siyaset üstü kurumlariz. Bizim ASFK’lerimizde partizanca tutum olmaz. Bizim en önemli isimiz siyaset üstü olmasi. Benim konusmalarimin hepsi siyaset üstü konusmalardir. Spordan keserek tasarruf olmaz. Gençlerin ruh sagligi ve vücut sagligi olmazsa toplum olmaz. Ne paraya ne baska bir seye ihtiyacimiz olur” ifadelerini kullandi.

Konusmalarin arsindan Genel Baskan Düsmez, Zonguldak Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu binasi gezdi. Ziyaretin sonunda ise Baskan Demir ve Futbol Il Temsilcisi Malkoç, Genel Baskan Düsmez’e günün anisina Devrek bastonu ile madenci heykeli hediye etti.
Kaynak: İHA