Diyanet Isleri Baskani Erbas, Sinop'ta Din Görevlileriyle Bir Araya Geldi

Diyanet Isleri Baskani Ali Erbas, “En çok ihtiyaç duyacagimiz sey yüce bir ideal, adanmislik ruhu ve bitmeyen bir heyecandir. Bu manada yüce dinimiz Islam’a ve insanliga hizmet etmek en büyük idealimiz” dedi.

Diyanet Isleri Baskani Erbas, Sinop'ta Din Görevlileriyle Bir Araya Geldi
Diyanet Isleri Baskani Ali Erbas, Sinop’ta din görevlileriyle bir araya geldi. Sinop Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda gerçeklestirilen programda konusan Baskan Erbas, yaz Kur’an kurslarinin önemine iliskin, “Çocuklar küçük yaslarda sizlerden ögrendiklerini asla unutmazlar. Eger onlarin su kalplerine, minicik körpecik zihinlerine Islam’in güzelliklerinden birkaç hususu bile aktarabilirseniz sizin kurtulusunuza vesile olur” dedi.

Baskan Erbas, gençleri, çocuklari ve aileleri Islam’in güzellikleriyle bulusturulmasi gerektigini belirterek, camilerin, Kur’an kurslarin herkese açik oldugunu söyledi.



“Rol model olmaliyiz”

Din görevliliginde ihlas, samimiyet, ask ve heyecanin olmasi gerektigini dile getiren Baskan Erbas, “Bunlar hocalara çok yakisiyor. Din samimiyettir ve ask, heyecan Ask, heyecan kalmadiysa muvaffak olamayiz. Askimizi, heyecanimizi asla kaybetmeyelim. Rol model olmaliyiz, bizi gören gençler, çocuklar bize heves etmeli” diye konustu.

“Islam’a ve insanliga hizmet etmek en büyük idealimiz”

Baskan Erbas, din görevlilerinin ayni zamanda Islam’i teblig noktasinda yasanilan çagin ve dünyanin ögretmenleri oldugunu belirterek, “En çok ihtiyaç duyacagimiz sey yüce bir ideal, adanmislik ruhu ve bitmeyen bir heyecandir. Bu manada yüce dinimiz Islam’a ve insanliga hizmet etmek en büyük idealimiz. Bu ugurda adanmislik ruhuyla çalismak en büyük bahtiyarligimiz ve çalismalarimizin meyvelerini görmek en büyük heyecan kaynagimizdir. Çalismalarimizin meyvesini görmemiz lazim. O meyveler bizim heyecanimizi daha da arttiracak” ifadelerini kullandi.

Programa, Sinop Il Müftüsü Pasa Bektas da katildi.

Kaynak: İHA