Karaman'da Sel Sularinin Temeline Hasar Verdigi 2 Katli Kerpiç Evde Önlem Alindi

Karaman’da saganak yagis sonrasi temeli hasar gören 2 katli kerpiç ev, çökme tehlikesine karsi etrafinda güvenlik önlemi alindi. Kimsenin oturmadigi evin bahçe duvari ise sel sularindan dolayi bir kismi yikildi.

Karaman'da Sel Sularinin Temeline Hasar Verdigi 2 Katli Kerpiç Evde Önlem Alindi
Dün ikindi saatlerinde aniden baslayan ve yaklasik 1 saat süren saganak yagis kentte hayati olumsuz yönde etkilerken, birçok evin bodrum kati ile bazi is yerlerinde su baskinlarina yol açti. Olusan sel nedeniyle bazi bölgelerde araçlarda yolda mahsur kaldi. Saganak yagis sonrasi olusan sel Kazim Karabekir Pasa Mahallesi 252. Sokak’ta bulunan ve kimsenin yasamadigi 2 katli kerpiç ev hasar verdi. Aniden basan sel suyuyla bahçe duvarinin bir kismi yikilan evin temelinde çökmeler yasandi. Sokak sakinlerinin durumu 112 Çagri Merkezi’ne bildirmesi üzerine adrese AFAD, belediye ve polis ekipleri sevk edildi. Eve gelen ekipler yaptiklari incelemede eve girilmesinin tehlikeli oldugunu tespit etti. Bunun üzerine evin etrafina serit çekilerek güvenlik önlemi alindi.

“Allah’tan içeride kimse yoktu”

Mahalle sakinlerinden Ramazan Toprak, “Dün aniden baslayan yagmurla beraber mahallemizi sel basti. Bu sorunu birkaç senedir yasiyoruz. Bina kerpiçten yapildigi için gelen su binanin duvarlarini yumusatti. Allah’tan içeride kimse yoktu. Hemen komsumuza haber verdik ve geldiler. Bunun üzerine belediye ve AFAD’dan yetkililer geldi ve incelemeler sonrasinda evin yikilacagini söylediler. Suan resmi prosedürler devam ediyor. En kisa zaman içerisinde evi yikacaklarini düsünüyorum yoksa bu bina kendiliginden çöker. Mahallemizde bodrum katta yasayanlarin evlerini de su basti. Bir teyzemiz vardi erzak koydugu sandiga kadar her taraf su dolmus. Bu sekilde bir afet geçirdik. Cenab-i Allah daha büyügünden muhafaza etsin ama belediyemizin bu iki sokak için bir tedbir almasi lazim. Ne zaman bir yagmur yagsa bu sokaklar mutlak suretle sele teslim oluyor” diye konustu.

Kaynak: İHA