Vanli Annelerin Evlat Nöbeti 84'Üncü Haftasinda

Van’da terör örgütü PKK tarafindan çocuklari daga kaçirilan ailelerin evlat nöbeti devam ediyor.

Vanli Annelerin Evlat Nöbeti 84'Üncü Haftasinda
Van’da terör örgütü PKK tarafindan çocuklari daga kaçirilan aileler, 84’üncü haftada da eylemlerini sürdürüyor. Evlatlari degisik tarihlerde PKK terör örgütü tarafindan daga kaçirilan 35 aile, ellerindeki dövizlerle DEM Parti Il Örgütü binasi önüne kadar yürüdü. DEM Parti ve PKK aleyhine slogan atan aileler, bu mücadelelerinin evlatlarini alana kadar sürecegini söylediler.

Eylemlerine iliskin konusan anne Nazli Sancar, PKK’nin bebek katili oldugunu belirtti.

Diyarbakir’da baslayan mücadelelerini Van’da sürdürdüklerini ifade eden anne Sancar, “Annelerin baslattigi evlat eylemleri 6. yilina giriyor. Anne ve babalar yaz-kis demeden haklari olan evlatlarini istiyor. Son nefesimize kadar da bizler bu kapidan ayrilamayacagiz. Kizim eger beni duyur ve görüyorsan bu katilleri dineleme, gel devlet güçlerimize teslim ol. Su ana kadar 55 evladimizi kazandik. Bu evlatlarimiz sicak yuvalarina dönerek anne ve babalarini sevindirdiler. Sen de gel beni sevindir, niye bu katillere güveniyorsun” dedi.



“Elindeki kalemi kirip yerine silah verdiler”

Oglu Mikail için evlat nöbetine katilan Yusuf Erdinç isimli baba ise “Oglum üniversite okuyordu ve 2015 yilindan bu yana kayboldu. Oglum PKK’ya gitti ve su an Suriye’dedir. 2015 yilindan bu yana çocugumun pesini birakmadim. Diyarbakir’daki eylemelere de katiliyorum. Her yerde de eylem yaparim. Çünkü cigerimi kaybetmisim. Onlarin çocuklari Avrupa’da 7 dil okuyorlar, benim oglum da okumus insandi. Elindeki kalemi kirip yerine silah verdiler. Kime karsi? Bana karsi” diye konustu.

Kaynak: İHA