Turizm Sezonunda Istanbul'da 6 Ton Sahte Içki Ele Geçirildi
Turizm sezonu ile birlikte Istanbul’da düzenlenen sahte içki operasyonunda 6 ton alkollü içki ele geçirildi. Operasyonda, ayni suçtan daha önce defalarca yakalanip serbest birakilan ve 15 ayri olaydan aranan Mehmet Ali Tez sahte kimlikle yakalandi.

Istanbul Emniyet Müdürlügü Kaçakçilik Suçlariyla Mücadele Sube Müdürlügü ekipleri, turizm sezonunun sahte alkol üreticilerine ve tacirlerine göz açtirmiyor. Sahte alkol tacirlerine yönelik 18 ve 22 Temmuz tarihlerinde Esenyurt ve Silivri’de bazi isyeri ve araca operasyon düzenleyen ekipler, piyasa degeri 10 milyon lirayi bulan 6 ton alkollü sivi ele geçirdi. Alkollü sivilari üreten ve Istanbul genelinde piyasaya süren ve dagitan kisinin, daha önce ayni suçtan defalarca yakalanip serbest birakilan ve hakkinda 6 ayri “kasten öldürme”, 5 “5607 sayili kaçakçilik kanununa muhalefet”, 1 “tüketilecek seylere zehir katma”, 1 “kasten yaralama”, 1 “taksirle bir kisinin yaralanmasina sebep olmak”, 1 “bozulmus ya da degistirilmis gida veya ilaçlarin ticareti” suçlarindan olmak üzere 15 ayri olaydan aranan Mehmet Ali Tez oldugu tespit edildi.
Agabeyi adina düzenlenmis sahte kimlik kullandigi ortaya çikti
Mehmet Ali Tez’in izini süren polis, hakkinda geçmis tarihlerde alkollü içki kaçakçiligi suçu kapsaminda çok defa adli islem uygulanan, o nedenle yakalanmamak adina çevreye ve kolluk birimlerine karsi çok dikkatli ve duyarli davrandigini, agabeyi adina düzenlenmis sahte kimlik ile dolastigini belirledi. Çesitli adli yargi mercilerince 15 ayri suçtan yakalama müzekkereleri düzenlenen, o nedenle yakalanmamak için agabeyi adina düzenlenmis sahte kimlik kartini kullanarak denetim ve uygulamalardan kaçmaya çalisan Tez’in, Esenyurt ilçesinde bir baskasi adina kiralanan adreste yasadigi anlasildi. Adrese geçtigimiz Pazartesi günü polis tarafindan baskin yapildi. Düzenlenen operasyonda Mehmet Ali Tez, sahte kimlik karti ile yakalanarak gözaltina alindi.
Sahte alkol kaçakçisi bu kez tutuklandi
Sahte alkol kaçakçisi hakkinda geriye dönük yapilan sorgulamasinda; 2020 - 2022 yillari arasinda, “6 kasten öldürme, 5 adet 5607 sayili kaçakçilik kanununa muhalefet, 1 adet tüketilecek seylere zehir katma, 1 adet kasten yaralama, 1 adet taksirle bir kisinin yaralanmasina sebep olmak, 1 adet bozulmus ya da degistirilmis gida veya ilaçlarin ticareti suçlarindan aranma kaydi” oldugu anlasildi. Gözaltina alinarak emniyete götürülen süpheli, ifade islemlerinin tamamlanmasinin ardindan dün sevk edildigi adli makamlarca tutuklandi.
Sorusturmanin, kolluk kuvvetlerinin bu yil turizm sezonunda gece kulüplerine, restoranlara, barlara ve tekel büfelerine sahte alkol satisi yapilabilecegi ihtimali üzerine baslatildigi ögrenildi.
