Mudurnu'da Istihdam Için 'Hünerli Eller Projesi'

Bolu’nun Mudurnu ilçesinde "Hünerli Eller Projesi" çerçevesinde gerçeklestirilen örnek bahçeyi inceledi. Bolu Valisi Erkan Kiliç, çiftçilere ve kadinlara istihdam alani olusturmak adina çok degerli bir çalisma oldugunu belirtti.

Mudurnu'da Istihdam Için 'Hünerli Eller Projesi'
Mudurnu ilçesinde Akbaslar mevkiinde "Hünerli Eller Projesi" çerçevesinde örnek bahçe olustu. Seralar içerisinde yetistirilen çilek, domates gibi ürünlerin hasat mevsimi geldi. Bolu Valisi Erkan Kiliç ve Ilçe Kaymakami Ayhan Kalaycioglu örnek bahçeleri ziyaret etti. 4 adet serada yetistiricilik yapan Muhterem Özsoy’un seralarini gezen protokol, sera hakkinda bilgiler aldi. Vali Kiliç, yüzde 50 destekli Hünerli Eller Projesi’nin çiftçilere ve kadinlara istihdam alani olusturmak adina çok degerli bir çalisma oldugunu belirtti.

Vali Erkan Kiliç, “Gerçekten çok güzel örnek bahçeler olusturulmus. Domates, salatalik, biber bamya, enginar, çilek buranin arazisi topragi Süreyya Astarci’ya ait, sag olsun o da bize destek verdi. Gerçekten ürünlere de baktik gördük çok verimli olmus çilek çok güzel yetismis diger ürünlerde ayni sekilde gida hep önemli biliyoruz ama artik tarimsal üretimi artirmamiz gerekiyor. Artiralim hem vatandasimiz tarimsal ürünleri daha ucuz tüketebilsin hem de ülke ekonomisine katki saglansin. Güzel bir tarimsal topragimiz var bu topraklari degerlendirmemiz gerekiyor” dedi.

Kaynak: İHA