Çildir Gölü'ne Yaz Aylarinda Yogun Ilgi

Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden olan Ardahan’daki Çildir Gölü, sahip oldugu dogal yapisi ve güzellikleriyle her mevsim agirladigi yerli ve yabanci turistlerin ilgi odagi oluyor.

Çildir Gölü'ne Yaz Aylarinda Yogun Ilgi
Deniz seviyesinden 1950 metre yükseklikteki Çildir Gölü, 123 kilometrekarelik alani ile Van Gölü’nden sonra Dogu Anadolu Bölgesi’nin ikinci büyük gölü. Yurdun farkli sehirlerinden gelen ziyaretçileri agirlayan göl, 17 çesit balik türü, dogal yapisi, flora ve faunasiyla her mevsim bölgenin ilgi odagi oluyor. Ardahan’in adeta simgesi konumunda olan, kisin atli kizaklarla, buz altinda tutulan balikla, buz üzerinde konaklayanlarla farkli bir ev sahipligi yapan göl, yazin ise manzarasi ve etrafini kaplayan yesil örtüsüyle ilgi odagi oluyor.

Istanbul’dan ailesiyle birlikte Çildir Gölü’ne gelen Ensa Özdemir, ’’Kisin yüzeyi tamamen buz tutan Çildir Gölü’ne gelmek çok güzel. Ilk defa geldim ve yaz aylari olmasina ragmen gerçekten çok güzel burasi. Burasi sakin ve dogasi da çok güzel. Ilk defa geldim ama bir daha gelmeyi düsünüyorum’’ dedi.

Kaynak: İHA