Mardin'de 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü Anma Etkinligi

Mardin’de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsaminda anma programi gerçeklestirildi.

Mardin'de 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü Anma Etkinligi
15 Temmuz Demokrasi ve Sehitler Parki’nda, FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girisimi sirasinda ve sonrasinda çekilmis fotograflardan olusan "15 Temmuz Milli Irade ve Demokrasi Fotograf Sergisi" ile baslayan program saygi durusu, Istiklal Marsi’nin okunmasi ve Kur’an-i Kerim tilavetiyle devam etti.

Programda vatandaslara hitap eden Mardin Valisi Tuncay Akkoyun, “Bugün ülke tarihimizin en alçak darbe girisiminin 15 Temmuz ihanetinin 8. yil dönümündeyiz.

Sözlerimin basinda o gece hain darbe girisiminde darbecilerin kullandigi uçaklara, helikopterlere, tanklara, silahlara karsi koyarken sehadet mertebesine erisen kahramanlarimiza Allah’tan rahmet niyaz ediyorum. Gazilik payesi ile müserref olan kardeslerimize de hayirli ömürler, saglik ve huzur diliyorum. Biz biliyoruz ki süheda, Hazreti Peygamber Efendimize komsudur ve mertebeleri alidir. Rabbim bizleri sehitlerimizin yolundan ayirmasin” dedi.

15 Temmuz’da Milletimiz, hainlere karsi Malazgirt’ten Istanbul’un Fethi’nden, Çanakkale Zaferi’nden ve Kurtulus Savasi’ndan aldigi güç ve ilhamla mücadele etmistir, diyen Akkoyun, su ifadeleri kullandi:

“Aziz milletimiz o gece emsaline az rastlanir yigitçe bir mücadeleyle, vatan topraginda yatan enbiya ve evliyalarinin da dualariyla onurunu ve bagimsizligini namerde birakmamistir.

Bugün, “Tek Millet, Tek Bayrak, Tek Vatan, Tek Devlet” siariyla milli birlik ve beraberligimizi güçlendirerek 85 milyon bir bütün olarak Türkiye Yüzyilindayiz. Hamd olsun” seklinde konustu.

O gece sabahi beklemeden, bir saniye bile düsünmeden, gözlerini bir an kirpmadan, hainlerin planlarini bozmak için tanklarin önüne yatan yigitlerimizi, kahraman sehitlerimizi ve gazilerimizi unutmadik, unutmayacagiz ve unutturmayacagiz.

Devletimiz tarafindan ihanet sebekesi FETÖ hain terör örgütüne yönelik operasyonlar ve çalismalar ara vermeksizin devam ediyor.

FETÖ’cü hainler nerede gizlenirlerse gizlensinler, kimlerden medet umarlarsa umsunlar son FETÖ’cü yakalanincaya kadar bu mücadeleyi kararlilikla sürdürecegiz.

Milletimizin kanini döken, ülkemiz üzerine sinsi planlar yapan hiçbir habis olusumun ve terör örgütünün varligina dünyanin neresinde olursa olsun asla izin vermedik ve vermeyecegiz.

Allah bu kutlu mücadelede Devletimizin, milletimizin ve güvenlik güçlerimizin yardimcisi olsun” dedi.

Kaynak: İHA