Mardinli 15 Temmuz Gazisi Algan Açiklamasi 'Bin Kere Sükürler Olsun Ki Vatan Için Vurulduk'

Istanbul’da Fetullahçi Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016’daki darbe girisimi sirasinda durdurmak istedigi tankin üstüne çikan Halil Algan, askerlerin kursunuyla belden asagisi felç kalarak hayatini yataga bagli sürdürüyor. Algan, "Bin kere sükürler olsun ki vatan için vurulduk. Kendime geldigim günden beri sükür ediyorum. Vuruldugum için yine olsa yine ayni seyi yapardim" dedi.

Mardinli 15 Temmuz Gazisi Algan Açiklamasi 'Bin Kere Sükürler Olsun Ki Vatan Için Vurulduk'
Istanbul’da tekstil isiyle ugrasan 2 çocuk babasi Halil Algan (54), FETÖ terör örgütünün 15 Temmuz 2016’daki darbe girisimi sirasinda, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in çagrisinin ardindan, Bagcilar Günesli’de yürüdükleri sirada insanlarin arasina dalan bir tanki durdurmak için beraberindekilerle üzerine çikti.

Tankin içindeki askerlerin açtigi atesle agir yaralanan Algan, hastaneye kaldirilarak tedavi altina alindi. 45 gün yogun bakimda kalan Algan, kursunun koltuk altindan girerek omuriligine verdigi zararin ardindan yataga bagimli kaldi. Memleketi Mardin’e dönen Algan, Artuklu ilçesi Nur Mahallesi’ndeki evinde yasamaya basladi.

15 Temmuz gecesini anlatan Algan, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in çagrisi ile caddelere çiktiklarini söyledi.



Emniyet Müdürlügünü korumak için önüne gittiklerini aktaran Algan, "15 Temmuz günü biz de herkes gibi caddeye çiktik. Emniyet Müdürlügünün önüne yürüdük. Cumhurbaskanimizin bize havaalaninda bekledigini söylediler. Biz de ana yola indik. Ana yoldan havaalanina dogru yürümeye basladik. Biraz ilerledikten sonra arkamizdan tank geldigini gördük. Tankin üzerine yaklasik on kisi atladik. Daha sonra tank insanlarin arasina daldi. Arabalarin üstünden geçmeye basladi.

Insanlarimizi sehit etti gazi oldu” dedi.

Vurulduktan sonra felç kalan Algan, “Tank hizlanmaya basladiktan sonra üzerinde iki kisi kalmistik. 2 kilometre kadar yol aldiktan sonra bir silah sesi duydum. Beni koltuk altindan vurup amirliginden çikti. Çiktiktan sonra siniri yaktigi için felç kaldim. Her zaman sükrediyorum Allah’a binlerce kez sükürler olsun. Yanimdaki arkadas da vuruldu fakat iyilestigini duydum daha sonra. Biz düstükten sonra çevredeki vatandaslarimiz bizi alip hastaneye götürdüler. Yine olsa yine sokaga çikardik; devlete karsi bir darbe yapildi, sonuç olarak bin defa da olsa bin defa daha sokaga çikariz. Halkin oylariyla kazanmis Cumhurbaskanina kimsenin darbe yapmasina izin vermeyiz. Bu öyle haince bir darbeydi ki umarim bir daha yasamayiz” seklinde konustu.

"Sadece 15 Temmuz’da degil her zaman hatirlanalim" diyen Algan, “Bin kere sükürler olsun ki vatan için vurulduk. Kendime geldigim günden beri sükür ediyorum. Vuruldugum için yine olsa yine ayni seyi yapardim. Sadece ilgisizlik canimizi yakiyor. Biz istiyoruz ki sadece 15 Temmuz’da degil her zaman hatirlanalim. Valimiz Tuncay Akkoyun Allah kendisinden razi olsun çok güzel bir insan. Sadece benimle degil herkesle ilgileniyor” dedi.

Kaynak: İHA