Bursa'da Çikan Orman Yanginiyla Ilgili Cumhuriyet Bassavciligi Sorusturma Baslatti

Bursa’da çikan orman yanginiyla ilgili Cumhuriyet Bassavciligi sorusturma baslatti. Savciligin yaptigi açiklamada can kaybi olmadigi belirtilirken, çikan yanginla ilgili bölgede Cumhuriyet Bassavci Vekili ve bir Cumhuriyet savcisi görevlendirildi.

Bursa'da Çikan Orman Yanginiyla Ilgili Cumhuriyet Bassavciligi Sorusturma Baslatti
Bursa’nin Nilüfer ilçesi Yolçati Mahallesi’nde saat 14.30 civarinda baslayan yangin kisa sürede Uludag Üniversitesi’nin kampüs içindeki ormanlik alana siçradi. 9 bin dönümlük sik çam agaçlariyla kapli kampüs içindeki orman yanginina Orman Bölge Müdürlügü, Bursa Büyüksehir Belediyesi itfaiye ekipleri, AFAD, jandarma ve polise ait 40’tan fazla kara araci, 4 helikopter 2 yangin söndürme uçagi ile birlikte 150’den fazla personel söndürme çalismalarina katildi.

Bursa Cumhuriyet Bassavciligi sorusturma baslatti

Çok sayida ekibin müdahalesiyle alevler kontrol altina alinirken, Bursa Cumhuriyet Bassavciligi çikan yanginla ilgili çalisma baslatti. Bölgede Cumhuriyet Bassavci Vekili ve bir Cumhuriyet savcisi görevlendirildi. Cumhuriyet Bassavciliginca olay yerinde kamera görüntüleri toplanirken, bölgede titiz çalisma baslatildigini ifade etti.

Öte yandan, meydana gelen yanginda can kaybi ve yaralanmanin olmadigi belirtildi.
Kaynak: İHA