Mardin'de Engelsiz Spor Okullari Ve GSB Spor Okullari Açilisi Yapildi

Mardin’de Gençlik ve Spor Bakanligi Spor Okullari ile Engelsiz Spor Okullari’nin açilisi yapildi.

Mardin'de Engelsiz Spor Okullari Ve GSB Spor Okullari Açilisi Yapildi
Artuklu Spor Salonu’nda düzenlenen törende konusan Mardin Valisi Tuncay Akkoyun, çocuklarin ve gençlerin yaz tatillerini verimli bir sekilde geçirebilmeleri için “Gençlik ve Spor Bakanligi Spor Okullari” ve “Gençlik ve Spor Bakanligi Engelsiz Spor Okullari Projeleri"nin açilisini gerçeklestirmek üzere bir araya geldiklerini söyledi.



Kayitlar ile ilgili bilgi veren Akkoyun, Gençlik Yaz Okullarina 11-14 yas grubu ve 15-18 yas grubundaki çocuklarin 1 Temmuz-1 Eylül tarihleri arasinda Il Müdürlügüne bagli tüm gençlik merkezlerinde kayit yapabileceklerini ifade etti.

"Ülkemiz son 20 yilda Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan liderliginde sanayiden tarima, enerjiden ulasima, egitimden sanata, sagliktan spora birçok alanda önemli gelismeler ve ilerlemeler kat etmektedir" diyen Vali Akkoyun, söyle konustu:

“Lisansli sporcu sayisi 2002 yilinda 172 iken, 2024 yilinda 81 bin 112 yükselmistir. Tesis sayilari 2002 yilinda 6 iken, 2024 yilinda 76’ya çikarilmistir. Antrenör sayimiz 2002 yilinda 13 iken 2024 yilinda 328’e çikarilmistir. 2002 yilinda Mardin’imizde 1 gençlik merkezi varken bugün ilçelerimiz dahil 9 gençlik merkezimiz gençlerimize hizmet vermektedir. 2002 yilinda gençlik merkezlerimizde 250 kayitli ögrenci varken bugün 73 bin 587 evladimiz devletimizin imkanlarindan istifade etmektedir. 2002 yilinda ilimizde 2 milli sporcu varken bugün devletimizin sundugu imkanlarla kesfedilen Mardinli 43 kardesimiz uluslararasi arenada ülkemizi gururlandirmaktadir. A Milli futbol takimina da buradan basarilar diliyorum. Gençlik ve Spor Bakanligimiza, Il Müdürlügümüze ve emegi geçen herkese yürekten tesekkür ediyorum."

Gençlik ve Spor Il Müdürü Beytullah Birlik ise, spor okullarinin öneminin çok büyük olduguna deginerek, "Genis kitlelere yayilmasi açisindan çok önemli görüyoruz. Yaklasik 20 bransta bransta Mardin’de spor okullarindan Mardinli çocuklarimiza hizmet edecegiz. Son zamanlarda Mardin’de sporcu sayisi artti hem ulusal hem de uluslararasi derecelerin gelmesi bizi çok sevindirdi” dedi.

Kaynak: İHA