Kavurucu Sicakliklarda Ekmek Mücadelesi

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde havalarin isinmasiyla birlikte baslayan insaat sezonu, 30 derece sicakliga ragmen devam ediyor.

Kavurucu Sicakliklarda Ekmek Mücadelesi
Türkiye’yi etkisi altina alan kavurucu sicakliklar nedeniyle Yüksekova’da da insanlar zor anlar yasiyor. Hava sicakliginin 30 dereceyi buldugu Yüksekova’da insaat isçileri, günes altinda saatlerce islerini aksatmadan ekmek mücadelesi veriyor. Ilçede bunaltici sicaklar altinda ekmek parasi için ter döken isçiler, sabahin erken saatlerinden aksama kadar yogun bir mesai harciyor.

Ilçenin Alaattin Kesici Caddesi’nde bir binada çalisan insaat isçileri, kizgin günes altinda ter döküyor. Çocuklugundan beri insaatlarda çalistigini ifade eden Fatih Özses isimli insaat ustasi, “Havalar çok sicak ama bu sicakta eve ekmek götürmek için çalismak zorundayiz. Isimiz çok zor ama çalismak zorundayiz. Baska bir is yok. Diger islerde bütün gün çalismana ragmen çok düsük ücret veriyorlar. Biz de mecburen bu ise yöneliyoruz. Isimiz çok agir. Günesin altinda daha da zorlaniyoruz. Bu zorluklara ragmen ilçede sadece bu isi yapabiliriz” dedi.

Kaynak: İHA