Hakkari'deki Parklarda Temizlik Çalismasi Sürüyor

HAKKARI – Hakkari Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlügü ekipleri tarafindan kentin degisik noktalarinda bulunan parklarda temizlik çalismasi yapildi.

Hakkari'deki Parklarda Temizlik Çalismasi Sürüyor
Kentin en islek caddeleri basta olmak üzere refüjleri çöplerden arindiran belediye ekipleri, bu defa da çocuk ve aile parklarinda temizlik seferberligi baslatti. Vatandaslarin etrafa rastgele attigi çöpler, Park ve Bahçeler Müdürlügü ekipleri tarafindan temizlendi. Toplanan çöpler posetlenerek sehir disina çikartildi. Yeni Mahalle Çocuk Trafik Egitim Parki temizlik ve bakimi çalismalarinin ardindan kentin birçok noktasindaki çalismalar ise devam ediyor.

Parklarda çocuklari ile birlikte eglenen vatandaslar, parklara sahip çikilmasi gerektigini ifade ettiler. Vatandaslar, “Kentin birçok noktasinda parklar var. Ancak vatandaslar tarafindan iyi kullanilmiyor. Belediye ekipleri çevre temizligi yapmasina ragmen 1-2 saat içerisinde çöpten geçilmiyor. Bunun önüne geçmek için çevre temizligini halka asilatmak gerekiyor. Caydirici cezalar verilirse parklar hep temiz kalacak” dediler.

Park ve Bahçeler Müdürlügü yetkilileri ise kentteki tüm parklarini düzenli bir sekilde çöplerden arindirdiklarini, çocuklari ile birlikte eglenen aileleri de temiz bir çevre için duyarli olmaya davet ettiler.
Kaynak: İHA