Amasya'da Istanbul Evim AVM'de Yangin Açiklamasi Alevler Göge Yükseldi

Amasya’da Istanbul Evim AVM’de çikan yangin ekiplerin müdahalesiyle söndürüldü. Üç katli binadan yükselen alev ve dumanlar korku dolu anlarin yasanmasina neden oldu.

Amasya'da Istanbul Evim AVM'de Yangin Açiklamasi Alevler Göge Yükseldi
Edinilen bilgiye göre, 55 Evler Mahallesi’ndeki Istanbul Evim AVM’den yükselen alev ve dumanlari gören vatandaslar durumu 112’ye bildirdi. Itfaiyenin sari kod verdigi bölgeye polis, saglik, AFAD ve orman ekipleri de sevk edildi. Alevlere müdahaleye ilçelerden gelen itfaiye ekipleri de katildi.

Yaklasik 1 saatlik müdahaleyle söndürülen yangin sonrasi açiklama yapan Amasya Belediye Baskani Turgay Sevindi, “Yanginin kaynagini tam olarak bilemiyoruz. Ama kuvvetle muhtemelen ilk çikis noktasinin elektrik panosu oldugu söyleniyor” dedi.

Yanginin çikis nedeninin incelenecegine deginen Sevindi, “Iki vatandasimiz içeriden itfaiye araçlariyla tahliye edildi. Herhangi bir can kaybinin olmamasi degerli” diye konustu.

Yangini endiseyle takip eden vatandaslardan Zeliha Sorhan da “Alevler o kadar siddetliydi ki camlar patladi” seklinde konustu.

AK Parti Amasya Milletvekili Hasan Çilez ve Il Baskani Ekrem Toto da söndürme çalismalarini takip etti.
Kaynak: İHA