Teröre geçit yok! Son iki haftada 89 terörist etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanlığı, son iki haftada 89 teröristin etkisiz hâle getirildiklerini açıkladı.

Teröre geçit yok! Son iki haftada 89 terörist etkisiz hale getirildi
Teröre geçit yok! Son iki haftada 89 terörist etkisiz hale getirildi
MSB'nin haftalık bilgilendirmesi şöyle: Tehditleri sınırlarımızın ötesinden başlamak üzere bertaraf etmeyi öngören terörle mücadelemiz, kesintisiz bir şekilde sürmektedir. Başarıyla icra edilen operasyonlarla Irak ve Suriye'nin kuzeyi dâhil; son iki haftada 89 terörist etkisiz hâle getirilmiştir.

Böylece, 1 Ocak 2024'ten bugüne kadar etkisiz hâle getirilen terörist sayısı 1.270 olmuştur. Ayrıca, kararlı operasyonlarımız sonucu Irak'ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan 5 PKK'lı terörist daha Habur'daki Hudut Karakolumuza teslim olmuştur. 21 Haziran'da Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde şehit olan kahraman silah arkadaşımız Piyade Astsubay Çavuş Mehmet Ali Horoz ile 23 Haziran'da şehit olan kahraman güvenlik korucumuz Cumali Esendemir'e bir kez daha Allah'tan rahmet diliyoruz.

Pençe-Kilit Harekâtı ile bugüne kadar elde ettiğimiz alan hakimiyetini sahanın gerekliliğine uygun, alışılmadık ve öngörülemez operasyonlarla geliştiriyor, terör örgütünün eylem ve hareket kapasitesinin sıfırlanması için gözümüzün değmediği, ayağımızın basmadığı yer bırakmayacak şekilde faaliyetlerimize devam ediyor, Irak'ın kuzeyindeki güvenlik kilidini tamamen kapatıyoruz.