Sicak Havalar En Çok Onlarin Yüzünü Güldürüyor

Sivas’ta mevsim normallerinin üzerinde seyreden sicak hava vatandaslari bunaltirken su saticilarinin ise yüzünü güldürüyor.

Sicak Havalar En Çok Onlarin Yüzünü Güldürüyor
Termometrelerin 30 dereceyi astigi Sivas’ta hava sicaklari bunaltici seviyelere ulasti. Sicaktan bunalan kimi vatandaslar gölgede serinlerken kimileri ise soguk su alip içerek serinliyor. Bu durum en çok su saticilarini sevindiriyor. Günlük 200’e yakin su satan saticilar normal sartlarda satislarin az oldugunu fakat asiri sicaklar nedeniyle su satislarin da artis oldugunu söyledi.



Sicak hava su satislarini arttirdi

Sicaklarin Su saticisi Seyit Ecer, ”Sivas’imizda geçen sene ile bu senene arasinda oldukça sicaklik farki var. Iklimler degisti. Havalarin sartlarina göre soguk olursa su satislarimiz azaliyor, sicak olursa satislar artiyor. Ben geçimimi bu su saticiligiyla yapiyorum. Bu sene de havalar bayagi sicak. Sicaktan dolayi su satiyoruz. Bu sene havalarin sicak olmasi yüzümüzü güldürdü. Burada su satan 3-4 arkadaslarimiz var. Suyumuz çok gidiyor” dedi.



"Sivas’ta bu kadar sicak havayi ilk defa gördüm"

Abdulkadir Bayrak, havanin çok sicak oldugunu söyleyerek, "Ben Suudi Arabistan’da da çalistim ama böylesi yakici bir sicakla ilk defa karsilasiyorum. Bu sene çok sicak geçiyor. Ben Sivas’ta bu kadar sicak havayi ilk defa gördüm” diye konustu.



Bunaltici hava suya yöneltiyor

Lisansli voleybolcu Aysima Tekbas ise bunaltici hava nedeniyle bol su tükettigini söyleyerek “Sicak havalarda en çok tükettigimiz sey su. Hava sicak oldugu için evlerde çok daraliyoruz. Havanin sicakligindan dolayi da disari çikmaya pek de sansimiz olmuyor. Havalar bazi zamanlar çok bunaltici olabiliyor. Disariya çikmak zorunda kaldigimizda da böylesi küçük saticilardan su almak daha mantikli geliyor. Hem onlara kar olsun hem de soguk suyumuz olsun” seklinde konustu.

Kaynak: İHA