'Sadaka Mi Gönderiyorsun' Diyen Dolandiricilara Tüm Parasini Kaptiriyordu

Manavgat’ta dolandiricilarin hedefi olan bir kisi ilk etapta gönderdigi 10 TL’yi yetersiz bulan ve “Sadaka mi gönderiyorsun” diyen telefondaki kisiye bankadaki tüm yatirimini göndermek isterken durumundan süphelenen banka görevlisi ve polisler tarafindan güçlükle ikna edildi.

'Sadaka Mi Gönderiyorsun' Diyen Dolandiricilara Tüm Parasini Kaptiriyordu
Antalya’nin Manavgat ilçesinde meydana gelen olayda Ilçe Emniyet Müdürlügü’nü arayan genç bir kiz 2 saatten uzun süredir babasi Mehmet Keskin’in telefonun mesgul oldugunu, bir banka subesinde yüklü miktarda parasi bulundugunu ve dolandirildigindan süphelendigini söyledi.

Genç kizin ihbari ile harekete geçen Manavgat Ilçe Emniyet Müdürlügü’ne bagli ekipler kisa sürede belirtilen banka subesine gitti. Mehmet Keskin’i kulaginda telefon ile banka subesine girerken yakalayan polis ekipleri sahsi telefondaki kisinin dolandirici olduguna inandirmak için büyük çaba sarf etti.

Güçlükle ikna ettiler

Banka görevlileri ve polis ekiplerinin güçlükle dolandirildigina ikna ettigi Mehmet Keskin’in kisa süre önce bir kez daha bankaya geldigi ve vadesiz hesabindan para gönderdigi ögrenildi. Keskin’in durumundan süphelenen banka veznesinde ki görevli çalisanin kendisini uyarmasi üzerine parayi kuzenine gönderdigini söyledigi ögrenildi. Ilk etapta dolandiricilara hesabinda bulunan 10 bin TL’yi gönderdigi ögrenilen Keskin’in bir süre sonra banka subesine geri geldigi belirtildi.

‘Sadaka mi gönderiyorsun’ dediler

Vadeli hesabindaki tüm parasini dolandiricilari göndermek üzereyken polisler ve banka görevlileri sayesinde dolandirildigini anlayan Mehmet Keskin, “Telefonla arayan kisiler polis olduklarini, kimliklerimizin kopyalanip üzerimize hat çikarildigini, ailemin tüm kimliklerinin kopyalandigini söylediler. Isyerinden izin al gel, bankadaki parani verecegimiz IBAN’a gönder dediler. 3 saattir onlarla ugrasiyorum. 10 bin lira gönderdim. Bana paranin tamamini gönder, sadaka mi gönderiyorsun dediler” diye konustu.

Kaynak: İHA