Antalya Büyüksehir Belediyesi Cittaslow Agina Dahil Oldu

Antalya Büyüksehir Belediyesi; çevresel, kültürel ve toplumsal degerlerin korunmasina yönelik yürüttügü önemli projelerle dünya genelinde 33 ülkeden 291 üye sehri bulunan Cittaslow agina katilma basarisi gösterdi. Bu üyelik Antalya’nin sürdürülebilir gelisimine katki saglayacak ve uluslararasi is birliklerinin artmasina imkan taniyacak. Bu sayede, Antalya’nin yasam kalitesinin yükselmesine ve uluslararasi alanda doga dostu bir sehir olarak taninmasina da imkan saglanacak.

Antalya Büyüksehir Belediyesi Cittaslow Agina Dahil Oldu
2024 Cittaslow Uluslararasi Genel Kurulu, 20-23 Haziran tarihleri arasinda Italya’nin Citt Sant’Angelo sehrinde gerçeklestirildi.

Genel kurul, dünya genelindeki Cittaslow üyesi sehirlerin temsilcilerini, belediye baskanlarini, yerel yönetim yetkililerini ve topluluk liderlerini bir araya getirdi. Bu yilki genel kurul, Cittaslow Uluslararasi Agi üyelerini, Avrupa, Asya ve Amerika kitalarindaki çesitli Cittaslow ilçelerinde üst düzey temsilcileri ve kentsel planlama ve sürdürülebilir kalkinma alanlarinda önemli isimleri agirladi. Toplantiya 30 farkli ülkeden 200’den fazla delege katildi.

Genel kurulda Sürdürülebilir Kentsel Gelisim, Kültürel Miras ve Turizm, Toplum Katilimi, Çevresel Girisimler ve Ekonomik Sürdürülebilirlik konulari ele alindi.

7 farkli kriter

Antalya Büyüksehir Belediyesi’nin aga dahil olma konusunda bir süreden beri sürdürdügü çalismalar da olumlu sonuç verdi. Altyapi politikalari, çevre politikalari, kentsel yasam kalitesi politikalari, tarim, turizm, esnaf ve sanatkarlara iliskin politikalar, sosyal uyum, ortakliklar, misafirperverlik, farkindalik ve egitim için planlar gibi kriterlere uyan Antalya Büyüksehir Belediyesi, 2024 Cittaslow Uluslararasi Genel Kurulu’nda Cittaslow üyeligine kabul edildi.

Sertifika ve bayrak verildi

Toplantiya katilan Antalya Büyüksehir Belediyesi Baskan Danismani Çevre Yüksek Mühendisi Lokman Atasoy ve Dis Iliskiler Daire Baskani Zeynep Tugçe Çiftçibasi, Cittaslow Metropolis Sertifikasi ve bayragini aldi. Atasoy, bunun bir baslangiç oldugunu, birlikte çok daha güzel isler basaracaklarina inandiklarini söyledi.

Atasoy, “Baskanimiz Muhittin Böcek’in dogaya, çevreye, yerel degerlere verdigi önemin göstergesi olarak hayata geçirdigimiz çalismalarin bir bir sonuç vermesi bizleri çok mutlu ediyor. Bu yolda kararlilikla yürümeye devam edecegiz” dedi.

Antalya Büyüksehir Belediyesi’nin Cittaslow agina dahil olmasi, Antalya’nin dünya çapindaki önemli metropoller arasinda yer almasina da katki sunacak.

Finike Belediyesi’ne ödül

Italya’da gerçeklestirilen toplantida, Cittaslow Agi üyesi Finike Belediyesi de sosyal dayanisma kapsaminda “Yalniz Degilsin” baslikli proje ile ödüle layik görüldü.

Bu ödül, Finike’nin toplumun her kesimine hitap eden ve kapsayici projeler gelistirme konusundaki kararliligini ve basarisini tescil etmis oldu. Finike Belediyesi’nin aldigi bu ödül, sadece yerel yönetimlerin degil, ayni zamanda yerel topluluklarin da sürdürülebilir ve kapsayici kalkinma konusundaki katkilarinin uluslararasi düzeyde takdir edildiginin bir göstergesi oldu.
Kaynak: İHA