Kekova'da Iskele Ihalesine Tepki

Antalya’nin turizm merkezlerinden Kekova bölgesinde, mahalle sakinlerinin kullandigi Üçagiz köyü yüzer iskelesi ve çevresi, pazarlik usulüyle 10 yilligina kira ihalesine çikarildi. Iskelenin bölge sakinlerince kullanimina devam edilmesi gerektigini vurgulayan Demre Belediye Baskani Fahri Duran, "Yillarca dedelerimizin kendi imkanlariyla doldurdugu, bir çivi çaktigi için hapis yattigi bu bölgede hiçbir yabanciyi istemiyoruz. Buna izin vermeyecegiz" açiklamasinda bulundu.

Kekova'da Iskele Ihalesine Tepki
Demre ilçesine bagli Üçagiz Mahallesi Kas-Kekova Üçagiz Özel Çevre Koruma Bölgesi’ndeki Üçagiz iskelesi ve çevresindeki bölümlerden toplam 12 bin metrekarelik alan, Tabiat Varliklarini Koruma Genel Müdürlügü tarafindan, 10 yilligina "yüzer iskele, denizel alan ve dolgu alani olarak kullanilmak üzere" pazarlik usulüyle ihaleye çikardi. Demre Belediyesi 25 Haziran’da yapilacak olan ihalenin usulsüz oldugunu savunurken, bölge sakinlerin ve çevreciler de tepki gösterdi.

Konuya iliskin açiklama yapan Demre Belediye Baskani Fahri Duran, Üçagiz’in dogal dokusu, tarihi zenginlikleri ve yöre halkinin kendileri için çok önemli bir bölge olduguna isaret ederek, "Yillarca dedelerimizin kendi imkanlariyla doldurdugu, bir çivi çaktigi için hapis yattigi bu bölgede hiçbir yabanciyi istemiyoruz. Buna izin vermeyecegiz. Bir oldu bitti sekline getirilmeye çalisilan Üçagiz Iskelesi Ihalesi’ne çok daha yüksek sesle bir kez daha karsi koyacak, Üçagizlilara ait olanin Üçagizlilarda kalmasi için elimizden gelen mücadeleyi verecegiz" dedi.

Kaynak: İHA