Bayram Tatili Sonrasi Sahiller Turistlere Kaldi

9 Günlük Kurban Bayrami tatilinin sona ermesi ile Antalya sahillerinde yogunluk azaldi. Konyaalti sahilindeki yogunlugun büyük oranda azaldigi gözlendi.

Bayram Tatili Sonrasi Sahiller Turistlere Kaldi
Nem oraninin yüzde 77, hissedilen hava sicakliginin ise 36 derece oldugu Antalya 9 günlük bayram tatili sürecinde 4 milyonun üzerinde yerli ve yabanci turisti agirladi. Özellikle 9 günlük tatil süresinde yogun ilgilinin yasandigi kentte tatilcilerin sehirlerine geri dönmesi ile birlikte sahillerdeki yogunlukta azaldi. Bayram tatili süresince neredeyse adim atacak yer kalmayan ve asiri bir yogunlugun yasandigi Konyaalti Sahili, yabanci turistler ve tatilini uzatan vatandaslara kaldi.

"Vatanimizin kiymetini bilmemiz gerekiyor"

Almanya’dan tatil için geldiklerini ve her yil Antalya’yi tercih ettiklerini belirten Bestami Nurettin Aliç isimli gurbetçi, "Biz genellikle her yil Antalya’ya geliriz. Bayrami Antalya’da geçirmek istedim. Gurbetçi olarak burasi çok iyi, su anda tatilimiz bitti. Bayram bittigi için geri dönüs yapacagiz, lakin uçaklar sürekli rötar yaptigi için gecikme oluyor. Insallah sali ya da çarsamba gitmeyi planliyoruz. Sahil ve sicaklik çok iyi, efsane bir sey. Böyle bir havayi Almanya’da bulmaniz çok zor. Vatanimiz çok iyi, kiymetini bilmemiz gerekiyor" dedi.



"Burada sakinlik var"

Kurban Bayrami tatili için Istanbul’dan geldiklerini ve tatillerini birkaç gün daha uzatma karari aldiklarini belirten Bülent Arici ise, "Geçen senede gelmistik buraya, begenmistik. Bu sene tekrar tercih ettik. Antalya güzel, biz seviyoruz. 4-5 burada kaldik, bir hafta kadar da Alanya’ya gittik. Birkaç gün daha burada kaldiktan sonra Istanbul’a dönecegiz. Istanbul’un kaosunda yasanilmaz. Burada sakinlik var, dinginlik var" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA