Alkollü Sahislar Polisin Sabir Tasini Böyle Çatlattilar...O Anlar Kamerada

Çanakkale’de 11 Haziran’da alkollü olarak kazaya karisan ve polise mukavemet eden iki sahsin o anlarina iliskin görüntüler ortaya çikti. Sahislara güç kullanan polislerden birisi ve polise mukavemet eden alkollü o 2 kisi tutuklanmisti. Polise direnen sahislar, "Çagir abi jandarma, polis gelsin buraya, sen niye hava yapiyorsun ya, sen kimsin, senin sicil numaran ne abi’ diye karsilik vermesi üzerine, polis memuru, ‘ben polis memuruyum’ dedi. Görüntülere yansiyan sinkafli sözlerin ardindan sahislar ile polis memurlarin arasinda itisme yasandigi görülüyor.

Alkollü Sahislar Polisin Sabir Tasini Böyle Çatlattilar...O Anlar Kamerada
Çanakkale’nin Çan ilçesinde, polisin ’dur’ ihtarina uymayarak kaçan ve yakalandiktan sonra polise mukavemet gösteren kavgada 1’i polis olmak üzere 3 kisi tutuklanmisti.

Yasanan kavga ani öncesinde alkollü 2 kisinin polise mukavemet gösterdikleri anlar kameraya yansidi. Görüntülerde polis memurunun alkollü sahsa "ismini söyler misin?" sorusuna, sahsin; ‘Ismim yok, ara abi üstümü’ diyerek cevap verdigi, ardindan diger sahsin, ‘arabanin sahibi benim’ diyerek arkadasini götürmek istedigi, kimliklerini isteyen polis memuruna, ‘Yok kimlik, canimi mi alacaksin’ karsiligini vermesi dikkat çekti

Olay yerinden gitmek isteyen 2 sahsin, polis memurlarinin uyarisina ragmen olay yerinden uzaklasmak istedikleri görülüyor. Polis memurunun diger polis memuruna ekip çagir demesi üzerine sahislarda biri; ‘Çagir abi jandarma, polis gelsin buraya, sen niye hava yapiyorsun ya, sen kimsin, senin sicil numaran ne abi’ diye karsilik vermesi üzerine, polis memuru, ‘ben polis memuruyum’ dedi.

Görüntülere yansiyan küfürlü sözlerin ardindan sahislar ile polis memurlarin arasinda itisme yasandigi ortaya çikti.

Alkollü sahislarin kaza yerinden kaçtigi, polislerin kaçan süphelileri yakaladiktan sonra cop ile güç kullanarak müdahale ettigi görüntüler vatandaslarca kaydedilmisti. Yasanan olayin ardindan 2 polis açiga alinarak, görevden uzaklastirildi. Haklarinda adli ve idari islem baslatilan 2 polisten biri tutuklandi, diger polis ise adli kontrol sartiyla serbest kaldi.

Polislere mukavemet gösteren 2 sahis da tutuklandi

Yasanan olayin ardindan devam eden sorusturma kapsaminda, polisin ’dur’ ihtarina uymayarak kaçan ve yakalandiktan sonra polise mukavemet gösteren 2 kisi için de adli süreç devam ediyor. Emniyetteki islemlerinin ardindan adliyeye sevk edilen 2 kisi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmisti.
Kaynak: İHA