Gelecegin Bilim Insanlari Bu Atölyelerde Yetisiyor

Kodlama-yazilim, robotik, 3 boyutlu tasarim, model uçak-drone, yabanci dil, zeka oyunlari, müzik, resim, seramik, ahsap, drama, astroSTEM, kayit stüdyosu olmak üzere toplam 13 atölyeden olusan Bayburt Tasarim Beceri Merkezinde, gelecegin bilim insanlari, yetenekleri yetistiriliyor. Kuzey Dogu Anadolu Kalkinma Ajansi tarafindan Sosyal Gelismeyi Destekleme Programi kapsaminda yaklasik 3 yil önce faaliyete geçen merkezde, her yas grubundan ve sinif düzeyinden ögrenciler atölyelerde çalismalar yapiyorlar.

Gelecegin Bilim Insanlari Bu Atölyelerde Yetisiyor
Farkli atölye çalismalari ile ögrenciler eglenerek ögrenirken, yeteneklerini de gelistiriyorlar. Ana sinifi, ilkokul, ortaokul ve lise ögrencilerini agirlayan merkezde, ögrencilere alaninda uzman egitimciler tarafindan kurslar, egitimler veriliyor. Içerisinde kitap kafenin de bulundugu merkezde, ögrenciler kitap okuma saatleri gerçeklestirmenin yaninda, sessiz, sakin ortamda günün yorgunlugunu atabiliyorlar.

Drama, zeka oyunlari atölyelerinde ögrenciler yaratici etkinliklerle keyifli saatler geçirirken, bir taraftan robotik, kodlama, astroSTEM, model uçak atölyeleriyle de havacilik alaninda önemli bilgiler edinerek, gelecege yönelik çalismalar yapiyorlar.

Tasarim Beceri Merkezini gezen Sehit Nevzat Kaya Ilkokulu ögrencileri, atölye çalismalarina katilarak, farkli deneyim yasadilar. 12 atölyeyi de gezerek, inceleme firsati bulan ögrenciler drama etkinligine, zeka oyunlarina katilarak, sivil havacilikta kullanilan uçaklar için ahsap atölyesinde kanat zimparaladilar.

Atölye çalismalarina katilan Yusuf Talha Kocabey isimli ögrenci, yapilan etkinliklerle keyifli bir gün geçirdigini söyledi.

Neslihan Coskun isimli bir diger ögrenci de böylesi atölyelerin her yerde bulunmasi gerektigini belirterek, atölye çalismalariyla ögrencilerin eglenerek ögrendigini, yeteneklerinin farkina vardigina vurguladi.

Tasarim Beceri Merkezi koordinatörü Gülizar Akagündüz teknolojiyi günlük hayatin bir parçasi haline getirmek ve üretime dönüstürmek amaciyla çalismalar yaptiklarini ifade ederek, "Bilim, sanat, kültür ve yasam becerileri odakli merkezimizde toplam 13 atölyemiz bulunuyor. Dijital teknoloji çaginda yenilikçilik gerektiren nitelikli insan gücüne ihtiyaç gittikçe artmaktadir. Bizler de bu anlayisla hareket ederek gençlerimizin, çocuklarimizin bilissel, duyussal, zihinsel gelisimlerini desteklemeye yönelik egitimler vermekteyiz, kurslar düzenlemekteyiz. Yeni dünya düzeninde elestirel düsünme, sorgulama, problem çözme takim çalismasi önemli oldugundan bizler de ögrencilerimizle birlikte burada eglenerek, keyifli bir sekilde çalismalar yürütmekteyiz. Teknolojiyi günlük hayatin bir parçasi haline getirmek ve üretime dönüstürmek amaçlarimiz arasinda. Kisacasi gelecegin yetenekleri, mucitleri, bilim insanlari burada yetisiyor diyebiliriz" dedi.

Kaynak: İHA