Büyüksehir Mezbahalari Kurban Bayrami'na Hazir

Mugla Büyüksehir Belediyesi Kurban Bayrami öncesi il genelinde 5 mezbaha tesisini vatandaslar için hazir hale getirdi. Kurban Bayrami’nda hayvan kesim ücretleri de belirlendi.

Büyüksehir Mezbahalari Kurban Bayrami'na Hazir


Mugla Büyüksehir Belediyesi Kurban Bayrami süresince vatandaslara Tarim ve Orman Bakanligi’ndan Isletme Onay Belgeli, güvenilir ve hijyenik gida üretildiginin teminati olan ISO:22000:2018 kalite belgeli Mentese, Marmaris, Milas, Fethiye Mezbaha Tesisleri ile düzenleme ve temizligi yapilan Kavaklidere mezbahasinda vatandaslara hizmet verecek.

Veteriner Isler Müdürü Yusuf Dur; “Muglamizda uluslararasi standartlarda kesim yapan ve gida güvenligine uygulayan mezbahalara sahibiz”

Mugla Büyüksehir Belediyesi Saglik ve Sosyal Hizmetler Dairesi Baskanligi Veteriner Hizmetleri Müdürü Yusuf Dur Kurban Bayrami öncesi il genelinde kalite belgeli mezbaha tesislerinde vatandaslara hizmet için hazir olduklarini belirtti.

Yusuf Dur; “Mugla Büyüksehir Belediyesi mezbahalari Mentese, Milas, Fethiye, Marmaris ve özel Kavaklidere mezbahasi Kurban Bayrami’nda vatandaslarimiza hizmet verecek. Büyüksehir Belediye’mizin 4 mezbahasi ISO:22000:2018 kalite belgesine sahip. Bu da ilimizde uluslararasi standartlarda kesim yapan ve gida güvenligine uygulayan mezbahalar oldugu anlamina geliyor. Halkimizin güvenli bir Kurban hizmeti almasi için mezbaha ekiplerimiz bayram süresince görevi basinda olacak. Et üretmenin gida üretmek oldugu bilinciyle mezbahalarda et üretimi sirasinda dikkat edilecek kriterler halk sagligi ve çevreyi korumak oldugundan kesimi yapilan etler isteyen vatandaslara bir günlük soguk hava hizmetinden sonra isteyen vatandaslara da hemen kesim sonrasi hijyenik posetlere konulup teslim edilecektir. Kurban Bayrami’nda 15 Haziran Cumartesi günü ögleden itibaren kurbanlik hayvanlari mezbahalarimiza getirebilirler. Evraklari tam olan, küpe ve saglik kontrollerinden geçen hayvanlar padoklara alinacak. Hayvanlar teslim edilirken mezbaha tesisine hayvan pasaportu, nakil belgesi ve il disindan gelen kurbanliklar için Veteriner Saglik raporu, disi kurbanliklar için Veteriner hekim raporu istenecek. Evraklar teslim edildiginde gelis sirasina göre sira numarasi verilecek ve hayvanlar verilen bu numaraya göre kesim sirasina alinacak. Kesim sirasi için hayvanin mezbahaya teslim edildigi zaman esas alinacak.

Kurban Satis Yerleri ve Mezbahalarda Ekipler Görevde

Mezbahalarda yapilan kurban kesimlerinde saglik kontrolleri rutin olarak yapilan sertifikali kasaplar görev yapacak. Kurban Bayrami süresince Saglik ve Sosyal Hizmetler Dairesi Baskanligi’na bagli Veteriner Hekimler ve Zabita Daire Baskanligi’na bagli güvenlik ve zabita ekipleri kurban satis yerleri, hayvan kesim noktalari ve mezbahalarda gerekli denetimleri yapacak.

Kesim ücretleri Büyükbas 3 bin 500 TL, Küçükbas 500 TL Olarak Belirlendi

Kurban Bayrami öncesi Il Kurban Hizmetleri Komisyonunun karari geregince kurbanlik kesim ücretleri büyükbas hayvan için 3 bin 500 TL, küçükbas hayvan için 500 TL olarak belirlendi. Kurbanlik hayvan satis yerleri Mentese Ilçesi’nde Bayir Hayvan Pazari ve Dügerek Hayvan Pazari olarak belirlenirken diger ilçelerde ise ilçenin hayvan pazarlari geçtigimiz yillarda oldugu gibi açik tutulacak. Kurbanlik hayvan satis yerlerinde Büyüksehir Belediyesi Saglik ve Sosyal Hizmetler Dairesi Baskanligi’na bagli Veteriner Hekimler hayvanlarin saglik durumlari ile ilgili gerekli kontrolleri düzenli bir sekilde yapacak.

2014 yilindan itibaren mezbaha tesisi ve onayli kesim yerlerinde toplamda 12 bin 579 hayvan kesilmis olup belediyeye ait hayvan pazarlari ve satis yerlerinde 17 bin 475 hayvan satildi.
Kaynak: İHA