Hamile Köpegi Tanimadiklari Evin Önüne Terk Edip Kaçtilar

Zonguldak’in Alapli ilçesinde ölmek üzereyken hamile oldugu ögrenilen köpek, 81 plakali otomobilin sürücüsü tarafindan bir evin önüne birakildi. Köpegin 3 gün boyunca ölü yavrularini karninda tasidigi ortaya çikti. Bir is yerinin güvenlik kamerasina yansiyan olay sonrasi Alapli Belediyesi hamile köpegi alarak koruma altina aldi.

Hamile Köpegi Tanimadiklari Evin Önüne Terk Edip Kaçtilar
Zonguldak ‘in Alapli ilçesindeki Karsiyaka Mahallesi’ne kimligi belirsiz bir kisi; otomobil içinde bulunan köpegi, bir evin kapisina yanina birakarak, olay yerinden uzaklasti.

Bir is yerinin güvenlik kamerasina yansiyan görüntülerde, kirmizi renkli bir otomobilin cadde üzerinde durdurmasindan sonra bir kisinin otomobilin içinden köpegi alarak, bir evin kapisinin önüne biraktigi görülüyor. Köpegi biraktiktan sonra saga sola kontrol eden kisi, otomobiline binerek olay yerinden uzaklasiyor.

Bir süre sonra hava almak için disari çiktigi sirada evin önünde köpegi fark eden Ekrem Karaduman daha sonra Alapli Zabita Müdürlügü’ne ulasarak durumu anlatti. Zabita Müdürlügü Veteriner Isleri Müdürlügü ekiplerine durumu haber verdi. Hamile oldugu ögrenilen köpek, bulunduklari yerden alinarak tüm kontrolleri yapilmasi için Sokak Hayvanlari Geçici Bakimevi ve Rehabilitasyon Merkezi’ne getirildi.



‘Tedavi edilecegi anlayinca agliyordu’

Evin önüne geldiginde hamile bir köpek karsilastiginda, duyarsiz kalamadigini ifade eden Ekrem Karaduman, “Ben aksam misafirlikten geldikten sonra bir Köpegin evin önünü kapattigini gördüm. Köpegi görünce Çocuklarda eve korkudan giremiyorlardi, sonra baktik ki hayvan ölü gibiydi. Eve geldik ve oglum bana baba ben güvenlik kamerasina bir bakayim dedi.

Sonra baktik ki, bir taksi hayvani birakip çekip gidiyor, daha sonra ben buna yemek verdim, hamile oldugu belliydi zaten hatta acaba zehirlendi mi diye düsündük. Sonra yetkililere haber verdik ve durumu anlattim. Muhtemel yavrusunu dogurmaya çalisiyor ve doguramiyor. Veteriner tarafindan köpegin basini oksayinca tedavi edilecegini anlayinca aglamaya basladi ”diye konustu.

Köpegin yavrulari içinde ölü olarak geldigini ifade eden Veteriner hekim Yunus Emre Demirhan, ”Duyarli vatandaslarimiz sag olsunlar, bize haber verdiler. Çekilen röntgende karninda 6 ölü yavru oldugu tespit ettik. 2 saat süren ameliyat sonrasinda anne karnindaki yavrulari aldik. Hayvan kisirlastirma isleminin ardindan bölgesine geri salinacak. Su anlik bir saglik problemi görünmüyor" diye konustu.

Kaynak: İHA