Amasya'da 15 Yil Önce Islenen Mehmet Dönmez Cinayetinde Ortagi Tutuklandi Açiklamasi 'Katili Polis Bulacak. Ben Degil'

Amasya’nin Merzifon ilçesinde yol kenarinda basindan silahla vurularak öldürülmüs halde bulunan Mehmet Dönmez cinayetinde 15 yil sonra is ortagi Hakan B. tutuklandi. Hakan B. habercilerin, “Is ortaginizi öldürdügünüz dogru mu?” sorusuna “Dogru degil. Kabul etmiyorum. Kim öldürdü bilemem. Polis bulacak onu. Ben degil” cevabini verdi.

Amasya'da 15 Yil Önce Islenen Mehmet Dönmez Cinayetinde Ortagi Tutuklandi Açiklamasi 'Katili Polis Bulacak. Ben Degil'
Olay, 2009 yilinda meydana geldi. Mehmet Dönmez (46), gece saatlerinde yol kenarinda basindan tüfekle vurulmus halde bulundu. Ihbarla bölgeye polis ve acil saglik ekibi sevk edildi. Incelemede, Mehmet Dönmez’in basindan tüfekle vurularak hayatini kaybettigi belirlendi. Faili meçhul dosya, Amasya Emniyet Müdürlügü Cinayet Büro Amirligi ekiplerinin çalismalari sonucu 15 yil sonra yeniden açildi. 7 ay önce baslanan çalismada teknik takip ve HTS analizleri sonucu is ortagi olan Hakan B. ile birlikte N.B.,B.B. ve M.G. Samsun, İçel ve Merzifon ilçesinde yapilan es zamanli operasyonlarda yakalanarak gözaltina alindi.

Amasya Emniyet Müdürlügünde islemleri tamamlanan N.B.,B.B. ve M.G çikarildigi mahkemece adli kontrol sartiyla serbest birakilirken, is ortagi olan Hakan B. ise tutuklanarak cezaevine gönderildi. Habercilerin “Is ortaginizi öldürdügünüz dogru mu?” sorusuna, “Dogru degil. Kabul etmiyorum. Kim öldürdü bilemem. Polis bulacak onu. Ben degil. Süphe üzerine tutuklandim” cevabini verdi.
Kaynak: İHA