Yozgat'ta Saglikli Yasam Için Bisiklet Turu Düzenlendi

11. Yesilay Bisiklet Turu, “Saglikli yasamin keyfini birlikte sürelim” sloganiyla ülke genelinde oldugu gibi Yozgat’ta da yagisli havada düzenlendi. Yesilay gönüllüleri hem saglikli yasama dikkat çekti hem de bisiklet sürmenin keyfini çikardi.

Yozgat'ta Saglikli Yasam Için Bisiklet Turu Düzenlendi
Yesilay’in 2011 yilindan bu yana organize ettigi Geleneksel Yesilay Bisiklet Turu’nun 11.’si, “Saglikli yasamin keyfini birlikte sürelim” sloganiyla düzenlendi.

Gençlik ve Spor Bakanligi öncülgünde Türkiye’nin tüm sehirlerinde es zamanli düzenlenen Geleneksel Yesilay Bisiklet Turu, Yozgat’ta da birçok bisiklet severi bir araya getirerek bagimliliklarin zararlarina dikkat çekmekle birlikte saglikli yasam bilincinin artmasina katkida bulundu. Etkinlik, Yozgat Spor Vadisi Gençlik Spor Merkezi’nden baslayip Cumhuriyet Meydani’nda sona erdi.

Yesilay Gönüllülerinin saglikli yasama dikkat çektigi organizasyonda yol güvenligini saglayan trafik ekipleri de organizasyonda bir pankartla destek vererek emniyet kemerinin önemini vurguladi. Yesilay Gönüllüleri soguk havaya ve yagan yagmura aldiris etmeden Spor Vadisi’nden Cumhuriyet Meydani’na kadar pedal çevirdi. Organizasyon sonrasinda katilimcilara çig köfte ikrami yapildi.

Yesilay Yozgat Sube Baskani Alp Sinan Ertürk, her yastan profesyonel ve amatör bisiklet severin katilimina açik olan etkinlikle ilgili sunlari söyledi: “Hareketli yasami desteklemek ve bagimlilikla mücadele amaciyla bu yil 11.’sini gerçeklestirdigimiz Yesilay Bisiklet Turu’nda hep birlikte pedal çevirerek bagimliliklara karsi bir farkindalik olusturduk. Soguk ve yagisli havaya ragmen Yesilay Gönüllüleri yine üzerine düseni fazlasiyla yapti. Organizasyonda emegi geçen herkese tesekkür ediyorum" dedi.

Kaynak: İHA