Manisa'da Indirimli Su Sevinci Yüzleri Güldürdü

Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Ferdi Zeyrek, suya indirim sözünü tuttu. Manisa’da, mesken ve türevlerinde ilk 2 ton su 1 TL sonraki kademelerde ise yüzde 30 indirimli fiyat tarifesi 1 Mayis itibariyla uygulanmaya baslandi. Indirim öncesi ve sonrasini degerlendiren Manisalilar, aradaki farki anlatarak indirimden duyduklari memnuniyeti ifade etti.

Manisa'da Indirimli Su Sevinci Yüzleri Güldürdü
Seçim çalismalari süresince, Manisalilarin Türkiye’nin en pahali suyunu kullandigini ifade eden Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Ferdi Zeyrek, 31 Mart Mahalli Idareler Genel Seçimlerinin ardindan mesken ve türevlerinde ilk 2 ton su 1 TL, sonraki kademelerde ise yüzde 30 indirimli fiyat tarifesini Manisalilarin kullanimina sunacaginin sözünü vermisti. Sözünü kisa sürede tutan Baskan Zeyrek, Manisalilara müjdeli haberi MASKI Olaganüstü Genel Kurulu’nda duyurdu. Manisalilar, 1 Mayis itibariyla, ilk 2 ton suyu 1 TL sonraki kademelerde ise yüzde 30 indirimli fiyat tarifesiyle kullanmaya basladi.

Gencinden yaslisina tüm yurttaslarin ekonomik olarak zor günler yasadigi bu günlerde, Baskan Zeyrek’in su fiyatlarinda uyguladigi indirim Manisalilar tarafindan memnuniyetle karsilandi. Yapilan indirimin aile ekonomilerine katki saglayacagini belirten vatandaslar Baskan Zeyrek’e tesekkür etti.

“Kullanmadigimiz suyun paralarini ödüyorduk”

Su yüklemesi yapan vatandaslardan Seval Çakmak, “Ben her ay 12- 13 ton su yüklüyorum. Önceki ay, 480 lira ödemistim, suan 320 lira ödedim. Allah razi olsun baskanimizdan. Daha önce su çok pahaliydi. Önceki fatura ile su anki arasinda çok fark var. Indirimden çok memnunum. Ferdi baskanimiza çok tesekkür ederiz. Allah ondan razi olsun.” derken, Selçuk Kalkan, “Daha önce su faturalari çok yüksekti. Kullanmadigimiz suyun paralarini ödüyorduk. Simdi, ilk 2 ton su 1 TL, ayrica ana faturadan da yüzde 30 indirimli faydalaniyoruz. Gayet memnunuz. Baskana çok tesekkür ederiz. Ferdi Baskan verdigi sözleri yerine getiriyor. Tabi, yavas yavas olacak. Her seyin birden olmasini beklemiyoruz. Daha da güzel hizmetler verecektir.” seklinde konustu.



“Suan su faturalari konusunda çok rahatiz”

Kartli sistemden mekanik sisteme geçecegini kaydeden Tarik Aslan, “Daha önce 200 liraya 6 ton su almistim. Suan 200 lira yükleme yaptim ve 8,37 metreküp su geldi, demek ki baskan sözünü tutmus. Suan için çok memnunuz. Kartli sistemden normal sisteme geçisi de kolaylastirdi. Biz de kartli sistemden mekanik sisteme geçmeyi düsünüyoruz. Biz Ferdi Baskan’dan çok memnunuz. Daha güzel günler gelecektir.” ifadelerini kullanirken, ucuz su almak için haftalardir bekledigini anlatan Sevil Üren, “Ucuz su alacagim diye, haftalardir bekliyordum. Çok mutluyum. Verdikleri sözleri tuttuklari için ayrica tesekkür ederim. Yüzde elli ucuzlama var. Ayni ücrete 4,7 metreküp su aliyordum. Simdi 8,5 metreküp su aldim. Ben emekliyim, yapilan indirimden dolayi çok mutluyum. Ferdi Baskan’a çok çok tesekkür ederim.” dedi.

Yapilan indirimle su fiyatlarinin çok fark ettigini dile getiren Rifat Okal, “Su fiyatlarinin çok fark ettigini gördüm. Memnun oldum. Daha önceki yüklememde 4,91 metreküp su yüklemistim. Simdi ayni paraya 8,37 metreküp su aldim. Bundan mutlu olmayacak bir Manisali yoktur. Suan su faturalari konusunda çok rahatiz.” diye konustu.

“Cebime kalan fark ile torunumu mutlu edebilirim” diyen Halil Akin, “Faturalarda fark var. Daha önce 360 lira ödedigim suya simdi 160 lira ödedim. Aradaki bu fark, benim en azindan üç dört günlük ufak tefek masrafim anlamina geliyor. Ya da, ben bu cebime kalan farki torunuma verebilirim. Onu mutlu edebilirim.” dedi.

Su faturalarinda en az 4-4 buçuk metreküp kazançlari olugunu kaydeden Bilal Türk, “Indirimi kesinlikle fark ettim. Ayni para yüklesem de her geçen ay 300 litre kadar eksik geliyordu. Simdi yine her ay yaptigim gibi ayni miktarda yükleme yaptim. 7,3 metreküp geliyordu, simdi ayni paraya 11 metreküp su geldi. Bu bana, 1 ay yeter de artar bile. Simdi, bir diger isim de kartli sayaci degistirmek. Daha önce dilekçe yazmistim neden degistirildi diye. Dikkate alinmadi. Gece degistirmisler. Ama su faturalarinda kesinlikle indirim var. 4- 4,5 ton gibi bir kazancimiz oldu. Benim gördügüm kadariyla yüzde 50 gibi bir indirim var.” derken, Irfan Önatli sunlari söyledi: “Çok iyi oldu. Garibanlara daha iyi oldu. Ben de emekliyim. Sadece ben degil herkesin ekonomisini olumlu etkiledi. Ferdi Baskan verdigi söz tuttu. Hayirli ugurlu olsun diyoruz. Insallah bundan sonra daha da iyi olacak.”

Ayni paraya 5 metreküp daha fazla su yükledigini kaydeden Kadriye Aydogan, “Ben genelde 400 TL’lik su yüklüyorum. Bir önceki ay 10 ton olmustu. Ama suanda 15 ton su yükledim. 5 ton karimiz var. Bu da bana 1 ay yeter. Ekonomimizi de etkiledi. Kalan parayla baska bir ihtiyacimizi karsilayabilirim. Çok büyük bir destek. Biz çok mutluyuz. Biz iki kisiyiz. Kalabalik bir aile için daha fazla bir destek bu. Ferdi Baskanimiza çok tesekkür ediyoruz, çok mutluyuz.” diyerek mutlulugunu dile getirirken, Arif Anlar sunlari söyledi: “Geçen ay 400 liraya yüklettigim suyu bu ay 250 liraya yüklettim. Gayet memnunuz. Kalan paramizla da baska faturalari öderiz. Ferdi beye çok tesekkür ederiz. Vatandasa büyük bir hizmet oldu bu. Söz vermisti verdigi sözü de tuttu. Kendisine tesekkür ederiz. Basarilar diliyoruz. Insallah büyük basarilar elde eder.”

Vatandaslardan Fatma Aydin, “Biz Ferdi Baskanimizdan memnunuz. Mahallemize de temizlik güzellik istiyoruz. Ben tek basima yasiyorum. 200- 300 lira su faturasi ödüyordum. Simdi baya degisti. Çok iyi oldu. Insallah baskanimiz daha da güzel isler yapar. Biz bu baskani çok seviyoruz. Vatandasin durumunun ne oldugunu biliyor. Onu çok seviyoruz. Insallah mahallemize de güzel bakarlar. Sadece benim mahalleme degil her yere iyi baksinlar. Bütün insanlara deger versinler isteriz.” derken Berfin Yemez de sunlari söyledi: “Biz Ferdi Baskan’dan çok memnunuz. Insallah bu sekilde sözlerini tutarak devam eder. Biz zaten kendisine oy verdik. Bundan sonra, her seyin çok güzel olacagini düsünüyorum. Biz evde üç kisiyiz. Bize 400 - 500 bazen 600-700 lira su faturasi geliyordu. Suan bakiyorum faturaya baya fiyat farki var. Çok tesekkür ederiz. Zaten Türkiye’de en pahali suyu Manisa kullaniyordu. Insallah, artik daha iyi olacak. Bu indirimle çok rahatladik, zaten Ferdi Baskan’in gelmesiyle de bir oh çekmistik.”
Kaynak: İHA