Güroymak'ta 23 Çiftçiye Kuru Fasulye Tohumu Dagitildi

Bitlis’in Güroymak Tarim ve Orman Müdürlügünce, Tarim Arazilerinin Kullaniminin Etkinlestirilmesi (TAKE) Projesi çerçevesinde çiftçilere yüzde 75 hibeli fasulye tohumu dagitildi.

Güroymak'ta 23 Çiftçiye Kuru Fasulye Tohumu Dagitildi
Tarim arazilerinin verimliligini artirmak ve ekonomik destek saglamak için çiftçilere kuru fasulye tohumu dagitilarak, üretimin çesitlendirilmesi ve gelirlerin artirilmasi hedefleniyor. Tarim kredi kooperatifi bahçesinde düzenlenen törende, 23 çiftçiye 13 ton 250 kilogram fasulye tohumu verildi.

Törende konusan Güroymak Kaymakami Mehmet Zahid Uzun, bölgede tarimin sürdürülebilirligini ve çiftçilerin gelir düzeyini artirmayi hedeflediklerini ifade ederek, "Bereketli olmasini diliyoruz. Insallah bu sene tüm ürünlerde bereketli bir sezon geçiririz. Biz elimizden geleni yapmaya çalisiyoruz. Özellikle yakinlarda olan sulama barajimiz var. Sulama barajinin yönetiminde maalesef bir sikinti olmus. Ahlat ilçemizdeki sulama birligi üzerinden devlet eliyle iyilestirip düzenli bir sekilde yapmaya çalisacagiz. Onun da çalismalarini buradan haber veriyoruz. Köylerimizde de bazi eksikliklerimiz var, onunda tespitini yapiyoruz. Onlari da modern hale getirip tarimsal olarak Bitlis’i ikincilikten birincilige çikartmak istiyoruz. Bu memleketin gelismesi, kalkinmasi, tarimda daha ileri noktalara gitmesi için hep birlikte çalisiyoruz" dedi

Bitlis Tarim ve Orman Müdürü Ramazan Çolak ise kentte geçen yil itibariyle toplamda 97 bin dekar alanda 35 bin ton kuru fasulye elde edildigini belirterek, “Kuru fasulye ürününde biz tohumculukta ülkenin yüzde 56’sini karsiliyoruz ve Türkiye birincisiyiz. Yemeklikte ise yüzde 15’lik ülkenin ihtiyacini karsilayarak ikinci olduk. Ilimiz için tarimsal üretim anlaminda kuru fasulyeyi bakanlik olarak yüzde 75 hibe ile çiftçilerimize veriyoruz. Ilçemize ve çiftçilerimize hayirli olsun" dedi.

Kaynak: İHA